Peste o sută de kilograme de carne stricată, găsită de inspectorii OPC la o pensiune şi la un magazin din Prahova

Peste o sută de kilograme de carne şi produse din carne stricate au fost găsite de comisarii OPC Prahova la o pensiune turistică şi la un magazin, produsele fiind oprite de la consum.

07 iul. 2017, 11:07
Peste o sută de kilograme de carne stricată, găsită de inspectorii OPC la o pensiune şi la un magazin din Prahova

Comisarii OPC Prahova au verificat o pensiune turistică de pe Valea Slănicului, în urma reclamaţiei unui turist, aici fiind găsite zeci de kilograme de carne stricată.

Turistul a reclamat condiţiile necorespunzătoare de alimentaţie publică. Am găsit produse expirate, depreciate calitativ din cauza depozitării, adică alterate„, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Corneliu Buzu, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova.

Potrivit acestuia, adminstratorul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Aceeaşi amendă a primit-o şi administratorul unui magazin din Prahova unde au fost găsite alte zeci de kilograme de carne expirată sau care nu aveau elemente de identificare, fiind vorba de peşte, costiţă, pulpă porc, carne tocată, mici, untură sau cârnaţi.

Se comercializau sau se utilizau la preparatele oferite consumatorilor produse expirate, nu se respectau condiţiile de depozitare prescrise de producător la materiile prime şi produsele existente în stoc, fiind depreciate din punct de vedere calitativ, carne, preparate din carne, peşte, brânză fără elemente de identificare şi caracterizare a produselor„, a mai spus Buzu.

Comisarii OPC au dispus să se oprească definitiv de la comercializarea produselor respective şi retragerea, în total, a 122 kilograme de produse.

Citeşte şi Şi-a luat o şaorma cu de toate. Când a deschis-o, a avut o surpriză neplăcută