Peste O SUTĂ de parlamentari locuiesc în propriile lor birouri. Aleşii nu îşi mai permit să plătească chiriile

Aproximativ 100 de membri ai Congresului SUA sunt nevoiţi să doarmă în propriile birouri deoarece spun că nu îşi permit să plătească chiriile scumpe din Washington, conform New York Post.

07 mai 2018, 16:33
Peste O SUTĂ de parlamentari locuiesc în propriile lor birouri. Aleşii nu îşi mai permit să plătească chiriile

Oficial, 50 de politicieni au recunoscut acest lucru, însă cifra vehiculată de către New York Post, după interviuri cu membri ai Congresului, ajunge la 100, peste o cincime din totalul membrilor.

Reprezentanţii, ca membri ai Congresului, primesc un salariu anual de 174.000 de dolari, o cifră  care a stagnat în ultimii 10 ani, în timp ce în Washington chiria unei garsoniere poate începe şi de la 2.000 de dolari pe lună. În paralel, trebuie să îşi achite şi cheltuielile cu locuinţa personală din statul din care provin.

„Dacă ar trebui să închiriezi sau să cumperi o locuinţă în Washington, atunci doar milionarii ar putea fi membri ai Congresului”, a declarat republicanul Dan Donovan, răsşunzând criticilor care îl acuză că şi-a transformat biroul în dormitor.

Unii dintre colegii lor nu sunt mulţumiţi de situaţie aşa că luna aceasta urmează să fie aprobată o nouă lege prin care politicienilor le va fi interzis să îşi transforme birourile în locuinţe personale deoarece ar încălca normele etice ale Congresului.

„Este nesănătos, nu mi-ar plăcea să stau la discuţii în dormitorul cuiva”, a declarat Bennie Thompson, care se află printre membrii Congresului care au propus noua legislaţie.„Ai parte de cablu gratuit, securitate gratuită. Fără chirie. Se pierd în jur de 30.000 de dolari anual”, a comentat Thompson.