Peste PATRU TONE de carne şi 700 kg de peşte, confiscate de ANSVSA pe litoral

Peste patru tone de carne şi 700 kilograme de peşte şi produse derivate au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pe litoral, în ultima săptămână.

04 aug. 2015, 17:08
Peste PATRU TONE de carne şi 700 kg de peşte, confiscate de ANSVSA pe litoral

Medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au verificat, în perioada 27 iulie – 2 august, un număr de 231 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat 74 restaurante, trei pizzerii, 20 unităţi tip fast-food, trei braserii, 16 unităţi tip bufet, 13 baruri, patru beach baruri, două pensiuni, 72 de magazine alimentare, o rulotă fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 13 laboratoare patiserie, o tonetă de îngheţată, patru cantine, două pescării, o brutărie şi un supermarket, din Năvodari, Mamaia, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme, sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.200 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.459 kg, lapte şi produse lactate – 633 kg, peşte şi produse din peşte – 722 kg, ouă – 41 kg, în valoare totală de 51.292 lei.