Peste un milion de credincioşi, la slujba Papei din Ecuador

Aflat în turneu prin America de Sud, Papa Francisc a reuşit să strângă la prima sa slujbă celebrată în Ecuador peste un milion de credincioşi. Aceştia au înfruntat temperaturi extrem de ridicate, doar ca să-i ureze bun venit primului Papă originar de pe continentul sud-american.

07 iul. 2015, 06:27
Peste un milion de credincioşi, la slujba Papei din Ecuador

A fost atât de cald la Guayaquil, un oraş de 3 milioane de locuitori din Ecuador, încât autorităţile au fost nevoite să ude cu furtunul mulţimea care a asistat la slujba oficiată în aer liber.

Ecuadorienii, veniţi din toate colţurile ţării, l-au primit pe Papa originar din Argentina ca pe un fiu al naţiunii.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă călăuzească. Mă rog pentru familiile fiecăruia dintre voi. Vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine”, a spus Papa Francisc, potrivit România TV.

Cu o seară înainte, mii de oameni s-au aşezat în faţa ambasadei Vaticanului la Quito şi au scandat numele Papei vreme de două ore. În cele din urmă, Papa a ieşit şi s-a rugat cu ei, iar ulterior le-a cerut să meargă acasă, să nu mai deranjeze vecinii.

În Quito, capitala Ecuadorului, oamenii campează de două zile lângă un parc unde astăzi Papa va ţine o nouă slujbă. La ceremonie ar putea participa şi preşedintele ţării, cu care Papa s-a întâlnit deja. În aşteptarea slujbei, unii pelerini au dormit în cort, alţii sub cerul liber.

Vizita Suveranului Pontif în Ecuador, începută duminică, se încheie mâine, când Papa va merge în Bolivia. Cel de-al doilea turneu în America de Sud al Papei se va încheia în Paraguay.