Peste un milion de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare

Toţi tinerii s-au bucurat că, de la 1 ianuarie 2007,  armata nu mai este obligatorie. Din păcate, nimeni nu a mai citi legea de la articolul 2 în jos. Foarte rău! Normativul îi obligă pe tineri să meargă la centrele de recrutare pentru înscriere, iar cei care nu s-au dus până acum riscă amenzi de până la 300 de lei!

09 dec. 2016, 09:36
Peste un milion de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare

Săptămâna trecută, Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a ţinut să sublinieze public că serviciului militar nu este obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci doar „suspendat”. ”Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni, comise de către tinerii chemaţi la recrutare: a) neprezentarea la comisia locală de recrutare-încorporare conform ordinului de chemare, iar în cazul când nu au primit ordin de chemare, cel mai târziu până la sfârşitul anului în care împlinesc vârsta pentru a fi recrutaţi”. Contravenţia este de maximum 300 de lei.

Conform datelor oficiale, din 2007 până acum  au împlinit vârsat de 18 ani aproxiamtiv 1.272.000 de bărbaţi. Toţi ar fi trebuit să treacă pe la centrele de recrutare teritoriale. Lucru care nu s-a întâmplat pentru că nu a ştiut nimeni, nimic. Conform unor surse din interiorul MApN, citate de Libertatea, pentru salvarea situaţiei se va invoca însă faptul că legea nu are, încă, metodologie de aplicare.

Generalul(r) Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei, consideră că recrutarea nu este cea mai mare problemă a apărării naţionale. ”Participarea la război nu este obţională, iar în caz de mobilizare, tinerii vor fi chemaţi sub arme degeaba, pentru că nu ştiu să le folosească”, a spus Mircea Chelaru.