Petcu, despre condamnarea sa: o înscenare juridică menită să decapiteze mişcarea sindicală

Marius Petcu spune că este dezamăgit, derutat şi consternat de decizia instanţei, susţinând că, astfel, este evident că puterea actuală, deranjată de acţiunile de protest şi preocupată de anul electoral, a folosit întregul arsenal pentru ca mişcarea sindicală să fie decapitată şi trimisă la colţ.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 14:35
Petcu, despre condamnarea sa: o înscenare juridică menită să decapiteze mişcarea sindicală

Fostul lider sindical, Marius Petcu, a declarat, joi, că este dezamăgit, derutat şi consternat că s-a putut ajunge la o astfel de discuţie din partea judecătorilor. Pe de altă parte, Marius Petcu afirmă că i-a fost clar că este vorba de o înscenare judiciară care se va finaliza cu execuţia sa publică în momentul în care i-au fost refuzate toate probele în apărare.

„Nu vorbesc de omul Marius Petcu, ci de liderul sindical, pentru ca în felul acesta mişcarea sindicală să primească o lovitură cât mai dură. În mod cert este vorba despre intimidarea mişcării sindicale. Sindicatele nu au mai avut nicio reacţie, nu s-au mai temut doar de pierderea locurilor de muncă, ci se tem şi de pierderea libertăţii. Puterea actuală, evident deranjată de acţiunile de protest, preocupată de anul electoral care va veni şi care trebuie să fie liniştit, a folosit întregul arsenal pentru ca mişcarea sindicală să fie decapitată şi trimisă la colţ”, a spus fostul lider sindical.

Marius Petcu a susţinut că se va adresa Curţii de Apel Bucureşti şi apoi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde „îi place să creadă că magistraţii sunt cu mai multă experienţă, cu mai mult discernământ şi poate cu mai multă valoare”.

„Cel mai mult îmi doresc ca magistraţii să fie oameni înţelepţi, care să înţeleagă ce s-a întâmplat, şi să aibă măcar semne de întrebare cu privire la această înscenare”, a mai spus Petcu.

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, a fost condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de corupţie, a decis, joi, Tribunalul Bucureşti. Decizia poate fi atacată cu apel.