Peter Szijjarto: Ungaria şi Australia au politici identice privind migraţia

Politica Ungariei privind migrația și cea a Australiei sunt 'identice', a spus miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, precizând că țara sa susține demersul Australiei de a deveni membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

15 feb. 2017, 15:06
Peter Szijjarto: Ungaria şi Australia au politici identice privind migraţia

Aflat la Canberra, Szijjarto a declarat că ‘și Australia își menține dreptul de a decide cui îi permite accesul pe teritoriul său, iar poziția autorităților este că decizia privind persoanele care pot veni și beneficia de azil se ia în afara granițelor țării’.

Alte similitudini subliniate de ministrul ungar sunt faptul că Australia și-a consolidat recent legislația anti-tero și că solicitanții de azil sunt privați de libertate până la soluționarea cererilor.

Citeşte şi Proteste masive în Mexic faţă de măsurile antiimigraţie luate de Donald Trump

Șeful diplomației ungare a mai spus că cele două țări sunt de acord că trebuie să ofere sprijin acolo unde este nevoie în loc de a ‘importa’ probleme.

‘Australienii sunt implicați în Irak și Siria, țări afectate de război, și au tot interesul să se asigure că refugiații nu vor părăsi din nou zonele în care se află’.