Petre Daea, primit cu găina friptă şi cu muzică la un târg dedicat agriculturii VIDEO

Imagini inedite surprinse cu ministrul Agriculturii Petre Daea. Acesta a fost primit cu găina friptă şi cu muzică la un târg dedicat agriculturii.

30 oct. 2017, 08:52
Petre Daea, primit cu găina friptă şi cu muzică la un târg dedicat agriculturii VIDEO

Momentul a fost unul unic pentru că demnitarii sunt primiţi în general cu pâine şi sare. Jocul găinii fripte este specific nunţilor, unde naşul trebuie să plătească la final.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a lansat campania „Alege OAIA!”. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului de agricultură INDAGRA, campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie, denumită „Alege Oaia!”.

„MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie”, se arată în comunicatul transmis de minister.

Reprezentanţi din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor s-au alăturat campaniei şi au format un grup de lucru sub coordonarea Direcţiei Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căruia s-au stabilit mai multe obiective.

„Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane”, se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.

Campania de informare şi promovare „Alege Oaia!” se va desfăşura la nivel naţional pe o durată de trei luni şi are ca principal scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului şi vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniţă şi pastramă, se precizează în comunicat.

Obiectivul final al campaniei este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi canalele de comercializare (retail şi magazine de proximitate).

Mai multe informaţii despre campania „Alege Oaia!” sunt disponibile pe pagina de Facebook special creată, dar şi în cadul caravanei care va fi prezentă în mai multe locaţii: în Piaţa Obor între 4 şi 5 noiembrie şi în cadrul Târgului de Turism al României între 18 şi 19 noiembrie. Programul ulterior al caravanei va putea fi găsit pe pagina de promovare a campaniei.