Petre Daea şi-a cumpărat vestă de lână de la Piaţa Ţărănească: „Să ţină şi la spate că vine iarna”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers, sâmbătă, la Sibiu, iar primul popas a fost la Piaţa Ţărănească Transilvania, locul unde sunt primiţi doar producătorii autorizaţi, iar de aici a cumpărat mai multe produse locale, între care şi telemea de Sibiu şi haine de lână.

18 nov. 2017, 09:45
Petre Daea şi-a cumpărat vestă de lână de la Piaţa Ţărănească: „Să ţină şi la spate că vine iarna”

„Nu vreau cadou”. Asta a spus ministrul Daea la fiecare stand, fiind primit cu tot felul de atenţii ale producătorilor locali.

În schimb, a gustat din fiecare produs, până când şi-a dat seama că piaţa e mare. „Aoleo, nu mai ies de aici”, a spus Daea în momentul în care a ajuns la producătorii de telemea.

Şi chiar dacă nu a vrut să ia atenţiile, Daea a cumpărat de peste tot produse.

O bucată de caş cu 50 de lei, telemea, gem cu 10 lei, usturoi, flori, sirop de brad, ciorapi şi o vestă groasă de lână. Rând pe rând, produsele au fost luate de oamenii cu care se afla ministrul în piaţă.

„Numai puţin, să ţină şi la spate că vine iarna. Ăştia ne fac sănătoşi (n.r. ciorapii de lână). Am luat ciorapi deja”, a spus Daea în momentul în care a ajuns la un stand cu haine de lână. Şi ca să reziste la iarnă, şi-a cumpărat, cu 150 de lei, o vestă de lână.

În spate, oamenii se strângeau curioşi să vadă ce se întâmplă.

„Mă uit să vă ce fac aici”, spune o femeie.

„E domnul ministru al Agriculturii”, a venit răspunsul din staff-ul ministrului.

De la Piaţa Ţărănească, ministrul Petre Daea a plecat la Prefectura Sibiu, unde se întâlneşte cu autorităţi locale şi cu producători, în cadrul Campaniei „Alege oaia”, care este lansată, sâmbătă, la Sibiu.

Citeşte şi Daea, mesaj către APIA: Staţi liniştiţi şi munciţi. Trebuie să daţi subvenţiile fermierilor, pentru că avem bani în buget