Petre Roman intră în cursa internă a PNL pentru Primăria Capitalei

Petre Roman a declarat, miercuri, că s-a înscris în competiţia internă a PNL pentru Primăria Capitalei, afirmând că este momentul ca Bucureştiul să fie condus de "un bucureştean cu principii şi competenţe profesionale" menite să contribuie la dezvoltarea Capitalei.

29 iul. 2015, 21:36
Petre Roman intră în cursa internă a PNL pentru Primăria Capitalei

„Intenţia mea de a candida pleacă de la faptul că sunt bucureştean de când m-am născut şi până astăzi. Cred că este foarte important ca, în sfârşit, Bucureştiul să fie condus de un bucureştean cu anumite principii şi competenţe profesionale, cu o viziune pentru dezvoltarea Bucureştiului”, a declarat Petre Roman, pentru Mediafax.

Liberalul a mai susţinut că, până acum, Bucureştiul nu a beneficiat niciodată de o viziune în acord cu nevoile şi aspiraţiile bucureştenilor.

„Trebuie să înţelegem ce este comun în ceea ce îşi doresc bucureştenii, pentru că în Capitală este o mare diversitate”, a mai spus Petre Roman.

El a afirmat că bucureştenii sunt cei care vor hotărî care va fi cel mai bun candidat, precizând că PNL va realiza sondaje sociologice pentru a determina care este profilul de candidat pe care bucureştenii şi-l doresc.

„În ceea ce priveşte cine anume este candidatul potrivit, numai bucureştenii pot să hotărască. Vor exista nişte sondaje care să determine care este profilul de primar pe care bucureştenii şi-l doresc. Se fac aceste sondaje în mod obiectiv ca să vedem care sunt preferintele bucureştenilor, este un principiu perfect liberal, nu facem discuţii între noi”, a declarat Petre Roman.

Potrivit liberalului, candidaturile pentru Primăria Capitalei au fost discutate, marţi, în Biroul Politic al organizaţiei Bucureşti, tot acolo discutându-se şi candidaturile pentru primăriile de sector, unde „situaţia este mai puţin clară”, PNL dorindu-şi să prezinte electoratului „nişte candidaturi mai puternice”.

Petre Roman a mai ţinut să precizeze că va intra, alături de europarlamentarul Cristian Buşoi şi deputatul Ludovic Orban, „într-o competiţie în faţa bucureştenilor”.

Liberalii care vor să candideze la alegerile locale din 2016 îşi pot anunţa în cadrul partidului această intenţie până la 1 august.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, preciza în 20 iulie, pentru MEDIAFAX, că listele finale ale candidaturilor asumate intern vor fi transmise la centru până la 1 august. El a mai afirmat că sondajele de opinie urmează să fie realizate începând cu luna septembrie, „după ce oamenii se întorc din concediul de odihnă”.

Petrache menţiona că pentru Primăria Capitalei erau declarate, la acel moment, două intenţii de candidatură în cadrul PNL, respectiv Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.