Petre Tobă a depus contestaţie faţă de decizia CNATDCU privind plagiatul la doctorat. Florentin Pandele nu a contestat

Fostul ministru Petre Tobă a contestat decizia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) potrivit căreia a plagiat în lucrarea de doctorat, a informat marți purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.

25 oct. 2016, 16:50
Petre Tobă a depus contestaţie faţă de decizia CNATDCU privind plagiatul la doctorat. Florentin Pandele nu a contestat

Ea a precizat și că edilul orașului Voluntari, Florentin Pandele, nu a depus o contestație, însă mai are timp la dispoziție pentru a face acest lucru.

„Fostul ministru a depus contestația față de decizia CNATDCU. Primarul orașului Voluntari nu a depus contestație. Dânsul a trimis la CNATDCU o adresă de e-mail la care nu a putut fi contactat. La finalul săptămânii trecute a venit avocatul său pentru a i se comunica decizia CNATDCU, iar termenul de a contesta de zece zile decurge din acel moment”, a explicat Mirabela Amarandei.

Consiliul General al CNATDCU a decis pe 12 octombrie că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările lor de doctorat.

„Au fost exprimate 37 de voturi din 47 cât numără componența Consiliului General al CNATDCU. Dintre cele 37 de voturi un număr de 36 sunt în favoarea raportului Comisiei de experți care constată plagiatul în cazul Petre Tobă și Florentin Pandele. Un vot a fost împotrivă. Consiliul General al CNATDCU a decis că cele două lucrări sunt plagiate, respectiv propun retragerea titlului de doctor în cazul domnului Petre Tobă și al domnului Florentin Pandele”, a declara atunci purtătorul de cuvânt al MENCS.

Termenul de contestare a acestor decizii este de zece zile, scrie Agerpres.