PETRE TOBĂ a cerut Consiliului de Etică să îi analizeze teza de doctorat, după suspiciunile de PLAGIAT

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a solicitat, joi după-amiază, analizarea lucrării sale de doctorat, a anunţat președintele Autorității Naționale de Cercetare Științifică, Tudor Prisăcaru.

26 nov. 2015, 15:05
PETRE TOBĂ a cerut Consiliului de Etică să îi analizeze teza de doctorat, după suspiciunile de PLAGIAT

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a cerut, joi, Consiliului Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei să îi analizeze lucrarea de doctorat, în urma informaţiilor privind un posibil plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

Astăzi (joi -n.r.), după prânz, am primit din partea domnului ministru Tobă o solicitare de analiză a acestei lucrări„, a spus președintele Autorității Naționale de Cercetare Științifică, Tudor Prisăcaru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, şedința Consiliului Naționale de Etică ar putea să se reunească mai devreme de data de 11 decembrie când era programată următoarea ședință.

„Ședința CNE era planificată pe 11 decembrie. În funcție de programul dumnealor, pentru a se putea asigura cvorumul, vom face o solicitare de analiză dacă se pot întâlni mai devreme„, a explicat secretarul de stat.

Totodată, într-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei precizează că ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a transmis joi, Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNE), solicitarea de a aproba declanşarea procedurilor legale privind analizarea măsurii în care au fost respectate normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare cu ocazia elaborării tezei de doctorat.

„Conform prevederilor legale, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), în subordinea căreia se află Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, a cerut Consiliului să se întrunească în cel mai scurt timp posibil în vederea demarării procedurilor prevăzute în aceste cazuri. Deliberările CNE vor avea în vedere respectarea cvorumului necesar pentru luarea unei decizii. Procedurile de analiză se vor desfăşura în conformitate cu normele legale ce reglementează funcţionarea Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării.”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat joi că dacă în cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, va exista un verdict de plagiat, „nu poate fi decât o singură soluție„.

Potrivit unei anchete jurnalistice, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, este suspectat că ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Naţional de Etică analizează cazul de plagiat al ministrului Petre Tobă în 11 decembrie