Petro Poroşenko: Kievul îşi va dota armata cu arme de precizie şi rachete de croazieră

Armata ucraineană va fi dotată cu arme de precizie şi rachete de croazieră, a anunţat marţi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko în cadrul unei vizite de lucru la Dnipropetrovsk, în estul Ucrainei.

21 oct. 2014, 19:04
Petro Poroşenko: Kievul îşi va dota armata cu arme de precizie şi rachete de croazieră

Kievul îşi va dota armata cu arme de precizie şi rachete de croazieră.

‘Voi ordona să fie modificate comenzile de stat în domeniul armamentului pentru 2015 şi să fie prevăzute fonduri pentru fabricarea de arme de precizie şi rachete de croazieră‘, a indicat Poroşenko, potrivit RIA Novosti.

Preşedintele Poroşenko a amintit că industria de apărare ucraineană nu a primit comenzi pentru arme de precizie din 2009. ‘Noi trebuie să ne asigurăm că armata noastră, forţele militare, dotarea lor corespund celor mai înalte standarde mondiale’, a adăugat Poroşenko.

În contextul conflictului din estul separatist prorus al Ucrainei, premierul Arseni Iaţeniuk declara recent că guvernul intenţionează să aloce suplimentar un miliard de grivne (peste 76 de milioane de dolari) sub formă de garanţii guvernamentale pentru achiziţionarea şi înnoirea tehnicii militare. În acelaşi timp, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a dat asigurări că statul ucrainean îşi va întări sprijinul pentru industria de război şi armată.