Petru Lucinschi, fostul preşedinte moldovean, despre reţinerea fiului său: „Eu pur şi simplu sunt ŞOCAT”

DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedintele al Republicii Moldova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj şi trafic de influență. Alături de el este şi Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, care are calitatea de suspect. Petru Lucinschi s-a declarat "şocat" de reţinerea fiului său.

31 mart. 2015, 11:10
Petru Lucinschi, fostul preşedinte moldovean, despre reţinerea fiului său: „Eu pur şi simplu sunt ŞOCAT”

Petru Lucinschi, tatăl omului de afaceri Sergiu Luncinschi şi fost preşedinte al Republicii Moldova, a declarat în exclusivitate pentru PRIME.md, că este „şocat” de ce se întâmplă cu fiul său. 

„Eu știu numai ceia ce cunosc, cunosc că fiul meu are un business și eu nu înțeleg un lucru, un litigiu de business este prezentată ca la un nivel politic. Probabil că e necesar de un show, e cam puțin ce se întâmplă în România și mai este nevoie încă de unul, fiindcă s-ar părea că e un litigiu economic. Din ceia ce știu eu feciorul meu un an și jumătate în urmă mi-a spus că el pe partenerii lui i-a dat în judecată fiindcă i-au furat businessul. Pe parcursul acestui timp tot îl mai întrebam, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an și jumătate pleacă procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta, așa și nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace și amabil să rezolvăm această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că gata ne-am înțeles. Ei au recunoscut că îi sunt datori și parcă problema a decăzut, ca peste câteva săptămâni să aud această informație la televizor. Eu pur și simplu sunt șocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an și jumătate să se întâmple ceia ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat. În toate domeniile sunt niște limite. Eu îl cunosc pe feciorul meu, el nu are calitățile acestea, este un om foarte deschis, întotdeauna este disponibil să discute”, a afirmat fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, pentru PRIME.md.

Citeşte şi: Sergiu Lucinschi, reţinut de DNA. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova e cercetat pentru CORUPŢIE

Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4.000.000 euro in perioada decembrie 2014-martie 2015, potrivit unor surse judiciare.

DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 30 martie, respectiv 31 martie, a omului de afaceri Sergiu Luncincshi, fiul fostului preşedintele al Republicii Moldova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj şi trafic de influență. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comănean, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.