Petru Movilă, PMP: Bodog trebuie să plece. Domnule premier, numiţi un ministru pentru sănătatea tuturor

Deputatul PMP Petru Movilă a declarat, miercuri, că Florian Bodog nu mai poate rămâne ministrul Sănătăţii, pentru că este singurul vinovat pentru criza prin care trece medicina de familie, cerându- i premierului Tudose să numească un al ministru al Sănătăţii.

03 ian. 2018, 14:23
Petru Movilă, PMP: Bodog trebuie să plece. Domnule premier, numiţi un ministru pentru sănătatea tuturor

„Bodog trebuie să plece! Criza prin care trece medicina de familie este doar din vina ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, girată de Guvernul Tudose. După un an de promisiuni şi acorduri încheiate între MS şi medicii de familie nu s-a rezolvat nimic şi nu se întrevede nicio rezolvare. Medicii de familie au fost minţiţi, păcăliţi, ba chiar arătaţi cu degetul ca fiind responsabilii pentru problemele din sistemul de sănătate”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, potrivit unui comunicat de presă. 

Deputatul PMP a afirmat că salarizarea diferenţiată a medicilor din sistem a făcut ca medicina de familie să rămână ”Cenuşăreasa sistemului de sănătate”.

”Medicii de familie şi medicii din ambulatoriu sunt în continuare bătaia de joc a ministerului Sănătăţii. (…) Bodog nu a rezovat nimic şi nu mai poate rămâne ministrul Sănătăţii. Trebuie un ministru responsabil şi un Guvern care să facă ceea ce trebuie în sănătate pentru sănătatea românilor. Ne trebuie o nouă politică, o nouă lege a sănătăţii care să prevadă finanţarea corectă a sistemului de sănătate, salarii corespunzătoare pentru medici şi respectarea drepturilor pentru pacienţi”, a spus Movilă.

Petru Movilă i-a cerut premierului Tudose să numească un alt ministru al Sănătăţii.

”Domnule Bodog, la revedere! Domnule prim-ministru faceţi urgent ceva pentru medicina de familie. Începeţi prin a numi un ministru al Sănătăţii pentru sănătatea noastră, a tuturor”, a conchis Movilă.