Peugeot 3008 a fost aleasă Maşina Anului în Europa

Peugeot 3008 a fost desemnată Maşina Anului în Europa de către Organizația Car of The Year. Autoturismul a depășit la o diferență de 23 de puncte Alfa Romeo Giulia. Celelalte finaliste au fost Citroen C3, Mercedes Benz E Class, Nissan Micra, Toyota C-HR și Volvo C90/V90. Mercedes-Benz E Class a ocupat poziția a treia, cu 197 de puncte.

RomaniaTV.net
06 mart. 2017, 16:43
Peugeot 3008 a fost aleasă Maşina Anului în Europa

Car of the Year este organizată în fiecare an de o asociație fondată de 7 publicații din Europa, care se bazează pe voturile a 58 de jurnaliști din 22 de țări. Jurații dispun de  un număr de 25 de puncte, care sunt distribuite după reguli stricte mașinilor din finală. Astfel, fiecare jurat este obligat să distribuie punctele către cel puțin 5 mașini, cu un maximum de 10 puncte pentru o mașină, și să-și motiveze deciziile.

Criteriile de notare țin cont de design, confort, siguranță, consum, manevrabilitate, performanță, funcționalitate, eco-friendly, plăcerea de a conduce, preț. De asemenea, sunt importante inovațiile tehnice și raportul calitate/preț.

Mașinile trebuie să fie lansate în ultimele 12 luni dinaintea concursului, să fie noutăți absolute, nu face-lifturi, și să fie lansate în cel puțin 5 țări europene la momentul votului.

Începând din 2012, sistemul de vot începe toamna, când sunt anunțate mașinile eligibile, apoi, la începutul anului următor sunt anunțate cele 7 finaliste, pentru ca, la Geneva, în cadrul Salonului Auto să fie anunțată mașina câștigătoare.

Specific Car of The Year este faptul că mașinile sunt votate fără a se ține cont de clase, mașinile populare, de volum, aflându-se în aceeași competiție cu mașini de lux sau sport.

viewscnt