Phenianul a eliberat doi funcţionari ONU din Coreea de Nord

Doi funcţionari malaezieni din cadrul ONU au primit permisiunea de a părăsi Coreea de Nord, după ce Phenianul le interzisese temporar cetăţenilor malaezieni să părăsească ţara.

09 mart. 2017, 12:59
Phenianul a eliberat doi funcţionari ONU din Coreea de Nord

Cei doi malaezieni care activează în cadrul Programului Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite au ajuns deja la Beijing.

Alţi nouă cetăţeni malaezieni se află la ambasada Malaeziei de la Phenian şi nu pot părăsi ţara. Malaezia a început negocierile cu statul nord-coreean pentru ca acesta din urmă să ridice interdicţia de călătorie în cazul celor nouă şi să le permită să se întoarcă în ţara de origine.

Coreea de Nord a anunţat marţi că le-a interzis marţi cetăţenilor malaysieni să părăsească ţara pentru a garanta siguranţa diplomaţilor şi cetăţenilor săi din Malaezia. Malaezienii sunt „ostatici de fapt” în Coreea de Nord, a denunţat atunci premierul din Malaezia, după ce Phenianul a interzis ca cetăţenii acestei ţări să părăsească teritoriul nord-coreean pe fondul unei dispute diplomatice, citeşte şi

Tensiunile dintre cele două ţări au escaladat după asasinarea, în februarie la Kuala Lupur, a fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.