Pictură 3D pe perete, Daniel Relenschi a reuşit să picteze în 7 zile o adevărată capodoperă GALERIE FOTO

La Casa Experimentelor a avut loc duminică un vernisaj care l-a avut în centrul atenţiei pe Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România. Artistul a reuşit să picteze în 7 zile o adevărată operă de artă pe perete.

05 feb. 2018, 16:53

Lucrarea realizată de Daniel Relenschi în acrilic pe perete și în ulei pe linoleum a prezentat doi fluturi care își desfac aripile viu colorate pentru a-i transforma pe vizitatori în fluturi. 

Timpul de lucru al lucrării a fost de 7 zile, cu peste 8 ore de lucru pe zi, luând atât efort fizic cât și concentrare pentru ca pictura să ajungă la forma finală.

Lucrarea conține două tipuri de efect 3D, unul pe pardoseală care necesită un singur unghi de percepție și celălalt pe perete, realizat de umbrele aripilor fluturilor. Dimensiunea lucrarii este de 2,5 metri pe 2 metri pe perete si 2 metri pe 1,5 metri pe pardoseala.

Casa experimentelor este locul ideal pentru a gazdui o astfel de pictura, vizitatorii vor experimenta si vor interactiona cu o pictura inedita.

Lucrarea ne prezintă doi fluturi, unul potrivit pentru a transforma un adult în fluture și celălalt, mai mic, potrivit pentru un copil care visează să zboare. De asemenea, la bază se desfășoară un crater din care crește o floare pe care vizitatorul se poate așeza pentru a se transforma în fluture.

Vernisajul a fost un succes, dupa dezvelirea lucrarii cei prezenti erau nerabdatori sa faca fotografii contopiti cu lucrarea, devenind astfel fluturi, in special copiii fiind cei mai entuziasmati.

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România. Urmând pașii mamei sale, a descoperit pasiunea pentru pictură de când avea 3 ani.

Încă din perioada liceului, studiind design-ul vestimentar, a început să lucreze ca designer de manufactură în Botoșani, orașul său natal. Acesta a fost doar începutul unui drum plin de colaborări cu designeri celebri din România.

Pe lângă activitatea de designer, picturile sale sunt apreciate la nivel internațional, fiind expuse nu numai în România, dar și în Germania, spre exemplu, la Castelul Neuburg an der Kammel.

VEZI AICI CAPODOPERELE SEMNATE DE DANIEL RELENSCHI, PRIMUL PICTOR 3d DIN ROMÂNIA

După ce a realizat în 2011 o pictură 3D pe asfalt, Daniel a devenit primul pictor 3D din România, utilizând tehnica unui singur punct de percepție, tehnică pe care a adus-o ulterior și pe pânză și sticlă

Vezi si: Pictură 3D, în trei planuri. Daniel Relenschi: Picturile mele sunt ca şi nişte copii

Citeşte şi: Povestea sfâşietoare a primului pictor 3D. Daniel Relenschi, diagnosticat cu cancer: Am trăit o viaţă plină până acum