Piedone, în CONTROL la supermarket-urile din Capitală. Amenzi de peste 40.000 de lei

Urmare a verificărilor demarate luni, 26 ianuarie 2015, în rândul agenților economici care-și desfășoară activitatea pe raza Sectorului 4, Primarul Cristian Popescu-Piedone, rămâne în teren, împreună cu inspectorii din aparatul de lucru al Poliției Locale Sector 4, continuând să fie receptiv la ceea ce-i semnalează cetățenii.

28 ian. 2015, 06:59

Marți, 27 ianuarie 2015, începând cu orele 17.00, seria verificărilor a vizat un alt supermarket din Sector, unde Edilul a constatat aceleași nereguli întâlnite și în precedentul control.

Mai mult decât atât, la raionul „Gastronomie”, uleiul folosit pentru prepararea termică a produselor comercializate era depreciat, timpul de utilizare fiind depășit, raportat la normele de siguranță alimentară.

CITEŞTE ŞI Piedone, în control la un supermarket. Sute de kg de produse expirate, CONFISCATE

În baza reglementărilor în vigoare, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dispus aplicarea unor sancțiuni contravenționale în cuantum de 40.000 de lei, pentru lipsa termenelor de valabilitate la produsele expuse spre vânzare, sau cu termen de valabilitate expirat și pentru neafișarea prețurilor.

Pentru remedierea neregulilor semnalate s-a dispus retragerea tuturor produselor neconforme și distrugerea acestora, precum și informarea A.N.S.V.S.A. (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Am spus-o şi o repet: în Sectorul 4 nu vom tolera abateri de la practicarea unui comerţ civilizat. Rămânem în teren şi vom sancţiona drastic orice comportament inconştient al unor agenţi economici, care prin astfel de practici, pun în pericol sănătatea cetăţenilor„, a declarat Piedone.