Pilonul II de pensii, schimbări importante! Când poti fi retraşi banii de către contribuabil

Persoanele care au contribuit la Pilonul II de pensii trebuie să știe că legea a fost modificată, astfel că în anumite condiții, contribuțiile adunate pot fi transferate către sistemul public de pensii.   

19 ian. 2019, 09:49
Pilonul II de pensii, schimbări importante! Când poti fi retraşi banii de către contribuabil

Potrivit autorităților, OUG 114 a adus schimbări drastice pentru români, întrucât românii care au contribuit la Pilonul II de pensii își pot transfera fondurile, în anumite condiții.

„OUG 114 a venit cu opţiunea de a aface transferul din Pilonul II de pensii. Această opţiune se poate realiza doar în cazul în care s-a contribuit cel puţin cinci ani în fondul privat de pensii”, explică Stela Andrei, director impozitiv pe venit şi contribuţii sociale EY România, în cadrul conferinţei anuale de fiscalitate EY Româna.

Pensii mai mari pentru o categorie de români! Ministrul Muncii a făcut anunțul! Câți bani vor primi în plus

De asemenea, contribuabilii trebuie să știe că banii din Pilonul II nu pot fi „retraşi”, ci vor fi blocaţi până când aceştia vor ajunge la vârsta de pensionare.

Ce trebuie să facă românii ca să încaseze pensii mai mari! Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii

„Ce e important să ştim este că acei bani care au fost acumulaţi, chiar dacă optăm să nu mai contirbuim şi să migrăm în sistemul public, ei nu sunt pierduţi, ci vor rămâne într-un cont personal, dar vor fi blocaţi până ajungeţi la vârsta de pensionare. Cota de contribuţie acum este de 3,75%. Puteţi continua să contribuiţi sau puteţi să o transferaţi”, explică Stela Andrei, potrivit bugetul.ro.