Pinalti, acuzat că turna la Securitate aventurile amoroase ale prietenilor

Fostul primar de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, este acuzat că turna la Securitate amantlâcurile amicilor. Potrivit evz.ro, doi istorici susţin că o persoană numită "Dorin", din dosarul de la CNSAS, ar fi chiar fostul primar Pinalti.

02 iul. 2015, 10:41
Pinalti, acuzat că turna la Securitate aventurile amoroase ale prietenilor

Gheorghe Ştefan ar fi colaborat cu securitatea în perioada 1981- 1989. Doi membri CNSAS, Florian Bichir şi Florin Abraham, au explicat pentru evz.ro că edilul semnase, pe 25 iunie 1981, un angajament de colaborare cu Securitatea şi primise numele conspirativ Dorin.

Ofiţerii voiau astfel să obţină prin el informaţii despre cetăţenii străini de origine română aflaţi în vizită în ţară. Cei doi istorici spun că relaţia dintre Securitate şi fostul primar Pinalti a fost una asumată. „Informatorul «Dorin» mi-a relatat că în vara aceasta, la Piatra Neamţ, a venit numitul M.V. din Franţa. A fost la familia … a întreţinut şi întreţine legături apropiate cu familia. Cu cetăţeanca N. şi cu fiica ei, M.V. a întreţinut relaţii intime„, se arată în nota redactată de ofiţerii Securităţii.

Citeşte şi Gheorghe Ştefan: Beciul Domnesc te înmoaie. Nu mai fac politică în viaţa mea VIDEO

Ceilalţi membri ai CNSAS susţin însă că edilului nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securităţii, iar în final, CNSAS a şi emis o adeverinţă de necolaborare. Chiar Gheorghe Ştefan declara cu câţiva ani în urmă că dosarul de la CNSAS este unul de urmărire şi a exclus că ar fi fost colaborator.

Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de primar a oraşului Piatra Neamţ în martie 2015, după ce a fost arestat în dosarul Microsoft. A stat mai multe luni în arest preventiv, iar când a ieşit din închisoare a declarat că renunţă la politică.

Gheorghe Ştefan este cercetat în trei dosare de corupţie şi spălare de bani. În urmă cu câteva zile, după o căsnicie de mai bine de 35 de ani, Pinalti a intentat acţiune de divorţ.