Pintea: Agenţia Naţională de Transplant nu mai funcţionează. În România, de la începutul anului, au fost făcute 7 proceduri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat miercuri că poartă discuţii privind soarta Agenţiei Naţionale de Transplant, despre care spune că nu mai funcţionează, însă nu doreşte să ia o decizie în urma unor analize „sumare”.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 12:11
Pintea: Agenţia Naţională de Transplant nu mai funcţionează. În România, de la începutul anului, au fost făcute 7 proceduri

În opinia sa, fiecare ministru a făcut ce a putut sau ce a prioritizat în momentul în care a ocupat funcţia.

„Nu poţi să iei nişte decizii în urma unor analize sumare. De trei săptămâni discut despre ce ar trebui să se întâmple la Agenţia Naţională de Transplant, care este evident că nu mai funcţionează în acest moment. Nu cred că o decizie luată în urma unui impuls poate face bine”, a declarat Pintea miercuri.

Ea a punctat: „Va trebui să repornim această activitate. În România, de la începutul anului, au fost făcute şapte proceduri de transplant. Este inadmisibil. Voi avea discuţii la Budapesta şi Hanovra”.

Despre proiectul celor trei spitale regionale, Sorina Pintea a spus: „Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea, în mare parte au fost recuperate. Eu, în trimestrul patru, am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi aprobate şi depuse la Bruxelles”.

„Am aflat, discutând cu colegii din alte ţări că, dacă reuşim implementarea acestui proiect – cele trei spitale – cred că suntem singura ţară din Europa care implementează asta”, a adăugat ea.