Pîrvulescu despre modificările Codului penal: Vor exista reacţii ale partenerilor străini ai României. Ce spune Dragnea

Analistul politic Cristian Pîrvulescu susţine că partenerii occidentali ai României vor reacţiona faţă de modificările Codului penal adoptate miercuri de Parlament, iar votul arată că majorităţile parlamentare nu mai sunt "nici pe departe la fel de clare cum erau cu ceva timp în urmă".

04 iul. 2018, 14:42
Pîrvulescu despre modificările Codului penal: Vor exista reacţii ale partenerilor străini ai României. Ce spune Dragnea

Cristian Pîrvulescu a opinat că pentru a fi schimbat textul votat miercuri este nevoie de „mai multă coerenţă politică”, adăugând că situaţia nu este definitivă.

„Votul la Codul Penal, doar două voturi în plus pentru asigurarea majorităţii, arată că lucrurile evoluează în bătălia parlamentară şi majorităţile nu mai sunt nici pe departe la fel de clare cum erau în urmă cu ceva timp. Rămâne de văzut în ce măsură modificările acestea vor fi acceptate sau nu vor fi acceptate în continuare. Va exista o obiecţie la Curtea Constituţională, va exista o reacţie a preşedintelui, va exista o poziţie a Comisiei de la Veneţia, toate lucrurile astea împreună ar putea schimba textul, dar pentru asta este nevoie de ceva mai multă coerenţă politică decât a fost până în momentul de faţă. Vor exista reacţii, au existat deja şi vor exista reacţii, ale partenerilor străini ai României. Scrisoarea celor 12 ambasadori a fost un avertisment suficient de puternic, declaraţiile ministrului de Externe francez, de asemenea. În acest context putem să considerăm că testul a fost foarte de greu trecut de PSD şi că situaţia nu este nici pe departe definitivă”, a afirmat Pîrvulescu.

Analistul politic a declarat că votul din Parlament a fost „absolut previzibil”. „În fond a fost un vot absolut previzibil şi întreaga pregătire a votului lăsa să se înţeleagă că deznodământul va fi acesta, motivul pentru care s-a organizat sesiunea extraordinară fiind exact votarea modificărilor la Codul Penal”, a spus Pîrvulescu. 

  • Dragnea: Forma actuală a Codurilor penale nu poate afecta buna colaborare dintre România şi partenerii externi
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că actuala formă a Codurilor penale nu poate afecta „cu absolut nimic” buna colaborare dintre România şi partenerii externi.

„M-am consultat cu juriştii. Forma actuală a Codurilor penale nu poate afecta cu absolut nimic buna colaborare dintre România şi partenerii externi în ceea ce priveşte infracţionalitatea economico-financiară, în ceea ce priveşte combaterea terorismului, a traficului de droguri, combaterea traficului cu fiinţe umane. Nu există niciun fel de temere sau prevedere din aceste Coduri penale care să afecteze această colaborare”, a afirmat Dragnea, la Parlament.Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că actuala formă a Codurilor penale nu poate afecta „cu absolut nimic” buna colaborare dintre România şi partenerii externi.

„M-am consultat cu juriştii. Forma actuală a Codurilor penale nu poate afecta cu absolut nimic buna colaborare dintre România şi partenerii externi în ceea ce priveşte infracţionalitatea economico-financiară, în ceea ce priveşte combaterea terorismului, a traficului de droguri, combaterea traficului cu fiinţe umane. Nu există niciun fel de temere sau prevedere din aceste Coduri penale care să afecteze această colaborare”, a afirmat Dragnea, la Parlament.