Pistol cu gaze ascuns în buzunarul unui bărbat, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Un pistol cu gaze a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, din judeţul Iaşi, în buzunarul unui cetăţean moldovean care a încercat, în timpul nopţii de duminică spre luni, să intre în ţară.

RomaniaTV.net
02 apr. 2018, 11:50
Pistol cu gaze ascuns în buzunarul unui bărbat, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia de Frontieră, cetăţeanul moldovean, în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat, în timpul nopţii de duminică spre luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, călătorind ca pasager într–un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit, astfel că a fost descoperit, ascuns şi nedeclarat, în buzunarul drept al gecii tânărului, o armă neletală, cu gaz, de culoare neagră, marca Ekol Special, calibru 9 mm, şi un număr de 51 de cartuşe calibru 9 mm, marca Walter.

„Cu privire la cele constatate Iurie P. a declarat că a achiziţionat pistolul împreună cu cele 51 de cartuşe, cu scopul de a-l folosi numai în cazul unui pericol asupra integrităţii sale corporale. Acesta a mai adăugat că avea cunoştinţă că deţinerea unei astfel de arme este posibilă numai cu îndeplinirea unor condiţii speciale” se arată în comunicatul citat.

Arma şi muniţia au fost ridicate pentru cercetări, iar poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea sau portul fără drept de arme neletale.