Plajă de pe litoralul românesc, închisă din cauza poluării cu hidrocarburi. Autorităţile sunt în alertă

O porţiune de plajă din Mangalia a fost închisă după ce în noaptea de luni spre marţi a fost poluată cu hidrocarburi. Autorităţile au intervenit şi au strâns aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. Plaja afectată va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare, informează news.ro.

RomaniaTV.net
28 aug. 2018, 10:34
Plajă de pe litoralul românesc, închisă din cauza poluării cu hidrocarburi. Autorităţile sunt în alertă

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), reprezentanţii instituţiei au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

„Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.