PLAJE UNICE în lume care îţi vor asigura o VACANŢĂ DE VIS / FOTOGRAFII SPECTACULOASE

Vacanţa de vară s-a încheiat, însă asta nu înseamnă că nu poţi începe căutările pentru o destinaţie de vis în care să pleci în următorul concediu. Dacă eşti în pană de idei, vezi mai jos un top cu câteva plaje unice în lume, care te vor mut de uimire.

10 sept. 2014, 05:43

Plaja ascunsă din Mexic

Protejată de intruziunea lumii exterioare, această plajă este ea însăşi o lume în sine. Situate la câţiva kilometri de coastele mexicane, aproape de golful Bandera, insulele Marieta sunt un arhipelag format în urma activităţilor vulcanice intense.

VEZI ŞI: Colţuri de rai, unde să fugim în vacanţă. Cele mai ascunse plaje din lume

 

Plaja din Maldive care seamănă cu un cer înstelat

Apa conține fitoplancton bioluminescent. Microorganismele strălucesc atunci când sunt ”agitate”, aceasta însemnând valuri puternice, un surfer care scrutează apa sau orice alt aspect care poate ”deranja” apa. Lumina produsă de fitoplancton seamănă cu un cer cu milioane de stele, care nu se află pe cer, ci pe pământ, iar cei care au văzut deja acest fenomen, s-au declarat fascinați.


Plaja Catedralelor din Ribadeo, Spania

Denumita si „Plaja apelor sfinte” datorita formei si structurii rocilor care s-au format de-a lungul timpului sub influenta apei si a vantului, aceasta plaja este, fara indoiala, una dintre cele mai atractive, originale si inconfundabile din Spania.

Situata la confluenta dintre Oceanul Atlantic si Marea Cantabrica, la aproximativ sase kilometri de localitatea Ribadeo, plaja Catedralelor, care se intinde pe o suprafata de mai mult de 1300 de metri, ne poate duce cu gandul la contraforturile, arcurile sau acoperisurile unei catedrale gotice.

Plaja cu nisip roz din Bahamas

Desi pare sa fie scoasa dintr-un basm, aceasta plaja cu nisip roz este 100% reala. Culoarea este redata de fragmentele de coral care s-au amestecat cu nisipul.


Laguna Jokulsarlon, Islanda

Celebra lagună din Islanda este formată la capătul gheţarului Breidamerkurjokull şi îşi încântă vizitatorii cu o mulţime de bucăţi de gheaţă plutitoare, care îşi schimbă culoarea în funcţie de nuanţa cerului.

 


Plaja cu nisip verde din Kourou, Guineea Franceză

Culoarea fantastică a nisipului este datorată activităţii vulcanice, nuanţa verde fiind dată de cristalele de olivină ce conţin fier şi magneziu.

 

Plaja Giants Causeway, Irlanda de Nord

Plaja Giants Causeway este probabil una dintre cele mai ciudate din lume pentru că este formată din blocuri înalte de bazalt, plasate unele lângă celelalte pe o suprafaţă imensă, ca rezultat al unei erupţii vulcanice antice în Irlanda de Nord.

 

Plaja cu nisip negru din Hawaii

Punaluu (Hawaii) este cea frumoasă plajă cu nisip negru din lume. Nisipul negru care înconjoară insula s-a format în urma erupției vulcanilor a căror lavă a curs în mare, iar apoi s-a răcit și sfărâmat. Dacă plănuiești să înoți, trebuie să ai mare grijă la stâncile din apă. De asemenea, este ilegal să iei nisip negru de pe plajă.

 

Plaja cu nisip roşu din Galapagos

Plajele cu nisip roşu se formează în urma eroziunii rocii vulcanice şi datorită depozitelor mari de fier.

 

Plaja cu nisip violet din California

Dealurile din jurul plajei Pfeiffer din Big Sur, California, sunt formate din granat. Treptat, roca de pe dealuri s-a erodat, iar nisipul a ajuns pe ţărm formând o plajă cu nuanţe roz şi violet.

 

Plaja cu scoici din Australia

Una dintre cauzele care au dus la formarea plajelor de scoici este lipsa prădătorilor, fapt care a dus la creşterea numărului de scoici. Un alt factor este poziționarea geografică unică, care permite scoicilor din mai multe bazine acvatice să se colecteze la un loc.

Plaja din Algarve, Portugalia

Algarve e cea mai sudică regiune a Portugaliei, iar soarele strălucește din plin tot timpului anului și vremea este numai bună de plajă și baie în Ocean şase luni pe an.


CITEŞTE ŞI: PLAJE CIUDATE, care îţi taie respiraţia. GALERIE FOTO