PLAN ROŞU de INTERVENŢIE. 13 persoane au fost rănite după ce o maşină şi un microbuz s-au lovit

Un grav accident de circulaţie s-a produs, joi, în zona Iscroni, din localitatea hunedoreană Aninoasa. Un microbuz care transporta spre casă 14 mineri de la mina Uricani şi un autoturism în care se aflau două persoane s-au ciocnit. În urma impactului, 13 persoane au fost rănite. Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au activat Planul roșu de intervenție la nivelul județului Hunedoara.

14 sept. 2017, 11:33
PLAN ROŞU de INTERVENŢIE. 13 persoane au fost rănite după ce o maşină şi un microbuz s-au lovit

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism din direcția Aninoasa spre orașul Vulcan, a pierdut controlul volanului, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, într-o curbă la stânga. Autoturismul a pătruns pe contrasens, unde s-a tamponat cu microbuzul condus de un șofer de 53 de ani, care circula regulamentar, potrivit politiştilor, citaţi de Agerpres.

„În urma impactului, 13 persoane, din cele două autovehicule implicate, au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Petroșani. O victimă prezintă răni mai grave, celelalte 12 au ajuns la spital cu traumatisme, dar conștiente și cooperante. Nu au existat persoane încarcerate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

La fața locului au intervenit patru ambulanțe SMURD de la Petroșani, Vulcan, Lupeni și Petrila și trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, pentru a transporta răniții.

Traficul rutier a fost blocat timp de o oră, circulația pe DN 66A fiind reluată după ce toate victimele au fost transportate la spital, iar autovehiculele avariate au fost îndepărtate de pe partea carosabilă.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Citeşte şi Accident grav în Botoşani. Trei angajaţii ai primăriei Leorda au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu maşina