Plângere penală pe numele Regelui Mihai. Ce acuzaţie gravă i se aduce

Dieter Stanzeleit, cel care susţine că este fiul Regelui Mihai, reclamă că mariajul dintre Majestatea Sa şi Regina Ana este ilegal, potrivit România TV. Cetăţeanul german vrea chiar să demonstreze că Regele a fost bigam.

09 apr. 2014, 08:19
Plângere penală pe numele Regelui Mihai. Ce acuzaţie gravă i se aduce

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul General de către cetăţeanul german Dieter Stanzeleit. Acesta susţine că Regele Mihai şi-a dat o identitate falsă în ceea ce priveşte căsătoria sa cu Regina Ana. Cu alte cuvinte, mariajul dintre Regele Mihai şi Ana de Bourbon ar fi ilegal.

Plângerea penală are la bază doi ani de cercetări făcute de Dieter Stanzeleit, împreună cu avocatul său. Cei doi au mers la registrul Bisericii Ortodoxe Române de la Atena, unde au verificat dacă există actele de căsătorie dintre Regele Mihai şi Ana de Bourbon. Acestea nu există, aşa cum de altfel nu există nici acordul dat, la acea vreme, de către Regele Greciei.

În plângerea penală, cetăţeanul german Dieter Stanzeleit încearcă să demonstreze faptul că Regele Mihai se afla în stare de bigamie, adică a fost căsătorit, în acea perioadă, şi cu Ana de Bourbon, dar şi cu mama lui Dieter Stanzeleit.

Nunta dintre Regele Mihai şi Regina Ana a avut loc în anul 1948, la Atena, când Regele era în exil.

CITEŞTE ŞI: Scandal în familia regală. Document exploziv despre căsătoria Regelui Mihai