Plângerea lui Filat şi PLDM ÎMPOTRIVA MOLDOVEI, declarată INADMISIBILĂ de CEDO

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a respins plângerea lui Vlad Filat și PLDM împotriva Republicii Moldova și a declarat-o inadmisibilă, informează realitatea.md. 

15 iul. 2014, 12:41
Plângerea lui Filat şi PLDM ÎMPOTRIVA MOLDOVEI, declarată INADMISIBILĂ de CEDO

Vlad Filat a atacat la CEDO decizia Curții Constituționale, din 22 aprilie 2013, prin care a fost declarat neconstituțional decretul președintelui țării, Nicolae Timofti, de a-l desemna pe liderul PLDM drept candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce aceasta a fost demis de Parlament pentru corupție. În urma acestei decizii, Vlad Filat a fost obligat să părăsească funcția, iar Iurie Leancă a fost desemnat drept candidat pentru funcția de premier. Supărat pe decizia Curții Constituționale, Vlad Filat a atacat în termeni duri atât Curtea Constituțională ca instituție, cât și pe judecătorii acesteia.

CEDO a decis însă că plângerea lui Filat și PLDM împotriva Republicii Moldova, de facto, împotriva Curții Constituționale, este INADMISIBILĂ și nu a admis-o nici măcar pentru judecare. Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului este DEFINITIVĂ și nu poate fi supusă nici unei căi de atac.