Plângerea penală împotriva lui DD a ajuns la Parchet. Sesizarea a fost trimisă prin e-mail VIDEO

Plângerea penală împotriva lui Dan Diaconescu a ajuns miercuri la Parchet, fiind trimisă prin e-mail, informează România TV. Asta după ce, în cursul după-amiezii, reprezentatul OPSPI nu a reuşit să depună plângerea pentru că a ajuns după închiderea programului. 

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 12:53

Dan Diaconescu este cercetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Plângerea penală împotriva sa a ajuns la Parchet şi a fost înregistrată, relatează România TV.

În cursul după-amiezii, un reprezentant al Oficiului de Privatizări a venit să depună la Parchet plângerea penală împotriva lui Dan Diaconescu, dar a ajuns prea târziu.

Plângerea nu a putut fi înregistrată întrucât programul la Parchetul General se terminase.

Întrebat de ce a venit prea târziu, în condiţiile în care programul la Parchet se încheie la ora 15.00, iar anunţul depunerii sesizării a fost făcut încă de dimineaţă, reprezentantul Oficiului a refuzat să comenteze în vreun fel.

„Îmi cer scuze, nu dăm declaraţii. Am dreptul să nu dau declaraţii. Sunt o persoană fizică”, a spus oficialul, asaltat cu întrebări de către jurnalişti.

Ministerul Economiei a anunţat, miercuri dimineaţă, că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

„Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA – OPSPI”, anunţa Ministerului Economiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în ceea ce priveşte plângerea penală formulată la adresa lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim.