Planta asta îţi creşte rezistenţa osoasă

Sănătatea osoasă și a tractului urinar sunt două aspecte de care trebuie să te îngrijești din timp pentru ca ulterior să te poți bucura de o viață liniştită și fericită.

RomaniaTV.net
16 oct. 2017, 07:37
Planta asta îţi creşte rezistenţa osoasă

Una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal atât de greci cât și de romani este cunoscută astăzi sub denumirea de coada calului.

Inițial ea a fost folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai, baie, compresă sau chiar cataplasmă.

Indicată în osteoporoză

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecțiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar și în special al gutei și a reumatismului.

Deși chinezii apelau la ceaiul și compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur și simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc și aluminiu.

Citeşte şi OSTEOPOROZA şi efectele ei. 5 remedii naturiste pentru combaterea acestei afecţiuni

Astfel te va ajuta să și pui organismul pe picioare, mai ales dacă te confrunți cu anemii, ține cont de faptul că datorită cantității mari de siliciu de caee se bucură, acesta va sprijini repararea țesuturilor organismului uman și la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele tale să fie puternice și sănătoase.

Elimină surplusul de apă

Poate fi utilizat cu succes atunci când te confrunți cu problema degerăturilor, ajută la vindecarea rănilor mici, la întărirea unghilor, și în același timp este un diuretic destul de bun. Va contribui astfel la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu maxim 30%.

Fiindcă este un diuretic excelent, de a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive și asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor și la prevenirea apariției altora.

Efectul său astringent și diuretic îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliați ai tractului urinar, calmând inflamațiile, tratând cistitele și bineînțeles se bucură de proprietăți antioxidante care ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Ultimele studii efectuate în Rusia, au scos la iveală faptul că această plantă este magnifică și pentru a elimina acumulările de plumb mai ales din organism.

Poți alege să îl combini cu păpădie și să lași la infuzat 15 minute apoi să bei un litru din aceast ceai pe zi. Astfel vei scăpa de câteva kilograme și vei ajuta la menținerea sângelui curat și fără toxine.

Încearcă sa bei ceaiul neîndulcit și să faci puțină mișcare, vei observa rezultatele benefice încă din prima săptămână.

Nu uita nici faptul că acum în perioada mai rece a anului, aportul de lichide este necesar , mai ales cel din ceaiurile de plante care îți restabilesc sistemul imunitar ținând astfel bolile la distanță.

Află cum îți poți menține frumusețea cu ajutorul plantei de coada calului AICI.