Plante care te ajută să slăbeşti. Cum scapi de celulită şi colăcei

Nu lăsa celulita și colăceii să-ți strice primăvara! Pe lângă un regim de viață echilibrat și activitate fizică regulată, ai la îndemână câteva plante care te pot scăpa de kilogramele în plus. 

19 mart. 2018, 09:07
Plante care te ajută să slăbeşti. Cum scapi de celulită şi colăcei

Bogate în apă şi fibre, frunzele de ţelină sunt perfecte dacă vrei să accelerezi arderea grăsimilor şi să scapi rapid de kilogramele în plus. De asemenea, sucul de ţelină este recomandat pentru slăbire deoarece are un bun efect detoxifiant. 

Păpădie 

Păpădia este cunoscută pentru efectul tonic, pentru drenarea bilei sau eliminarea toxinelor. Infuzia se prepară din 2 lingurițe plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi. Planta deține cele mai puternice calităţi terapeutice în luna mai. 

Frunze de afine 

Ceaiul din frunze de afin este excelent atât ca adjuvant în slăbire, cât și ca supliment în cazul persoanelor ce suferă de diabet. Ceaiul se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă. Se bea zilnic timp de 2 săptămâni.  

Pentru obținerea efectelor dorite se pot consuma fructele proaspete, uscate sau congelate în cure de 100 gr. pe zi timp de 2 săptămâni.

Frasin 

Frunzele de frasin au o puternică acțiune diuretică, ajutând la îndepărtarea celulitei. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se beau 33 căni pe zi, cu 20 de minute înainte de mese.  

Urzică 

Pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, urzica alungă pofta de mâncare, oferind energia de care ai nevoie pe parcursul unui regim de slăbire. 

De asemenea, contribuie la normalizarea nivelului glicemiei din organism, prevenind pofta de dulciuri. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. 

Frunze de dud   

Ceaiul din frunze de dud ajută la scăderea în greutate și tratează boli precum ulcerul și gastrita. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.  

Află de ce e bine să bei ceai negru AICI