Plante care ţin locul aspirinei

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament cunoscut ce tratează durerile, febra și inflamațiile. Această pastilă poate fi înlocuită cu plante care conțin salicină – adică, aspirină vegetală.

RomaniaTV.net
13 nov. 2017, 09:41
Plante care ţin locul aspirinei

Salicina este un compus natural care se găsește în scoarța mai multor specii de arbori. Dozele mari de salicină pot fi toxice, provocând leziuni ale rinichilor, ulcere gastrice, diaree, hemoragii sau disconfort digestiv.

Decoctul din salcie combate febra

Coaja de salcie albă, culeasă primăvara, înainte să-i dea frunza, este foarte bogată în salicilați. Are proprietăți antiinflamatorii și este utilizată frecvent în tratamentul bolilor reumatice. Decoctul din coajă de salcie se recomandă ca remediu natural împotriva febrei, nevralgiilor, reumatismului și gutei. Se pun la fiert, la foc mic, pentru 20-30 de minute, 2 linguri de scoarță bine uscată și mărunțită într-un sfert de litru de apă. După răcire se strecoară iar lichidul rezultat se bea, câte 2-3 linguri pe parcursul zilei.

Citeşte şi Aer uscat în casă? Iată 5 plante care umidifică atmosfera

Ceaiul de crețușcă alungă răceala

Crețușca este o plantă medicinală ce conține un derivat al acidului salicilic. În doze terapeutice, florile sunt considerate ca fiind de ajutor în tratamentul reumatismului articular acut. Extern, sub formă de fricțiuni, calmează durerile reumatice. Ceaiul din flori de crețușcă este folosit pentru ulcerele stomacale şi durerile de cap, ca diuretic, antiseptic, pentru răceli febrile, diaree şi arsuri la stomac. Ceaiul se prepară adăugând o lingură de frunze sau flori uscate în 250 ml de apă fierbinte. Amestecul se lasă la infuzat 15 minute după care se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi.

Citeşte şi Cele mai sănătoase plante care te vindecă la domiciliu. Sunt recomandate de Dr. Oz

Mugurii de plop, buni în afecțiunile respiratorii

Mugurii de plop sunt bogați în salicilați. Se culeg la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie. Preparatele din muguri de plop sunt utilizate în afecţiuni respiratorii, boli reumatice, hemoroizi, plăgi, arsuri, afecţiuni dermatologice, flatulenţă, diaree, infecţii urinare, cistită. Tinctura se prepară din 25 g muguri zdrobiți, care se macerează 10 zile în 100 ml alcool. Se iau câte 15 picături diluate în 50 ml apă, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Siropul care combate răceala