Cioloş, despre revocarea lui Kovesi: S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire

Platforma România 100 consideră că prin propunerea de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dovedeşte încă o dată că este doar "un instrument servil al subordonării politice a sistemului judiciar".

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 18:13
Cioloş, despre revocarea lui Kovesi: S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire

UPDATE. „Ministrul Justiției cere revocarea Procurorului șef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetățenilor.

După apelul “Tudorele fă ceva”, domnul ministru și-a pregătit terenul printr-o “declarație de independență” ca să-și ia avânt și să convingă o țară întreagă că unii pot sta la pușcărie pe nedrept din cauza procurorului șef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Spune dânsul că DNA și lupta împotriva corupției nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituție care se apropie periculos de politicieni în funcție, asta se numește timorarea celor care văd că șeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei amenințați.

S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupției nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparțin unui trecut în care “mergea și așa”.

Nu știu cum se va termina acest circ periculos, dar știu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună„, a scris Cioloş pe Facebook.

De asemenea, platforma pe care o conduce a subliniat că „în această seară, Tudorel Toader nu a făcut altceva decât să se supună unei comenzi de partid. Ministrul Justiţiei îşi abandonează încă o dată responsabilitatea de ministru pentru a servi interese politice”, spun reprezentanţii Platformei România 100, într-un comunicat. 

Ei enumeră cazurile în care, potrivit legii, se poate cere revocarea, şi anume: procurorul şef nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile necesare pentru numirea în funcţia de conducere; procurorul şef exercită necorespunzător atribuţiile manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale; procurorului şef i s-a aplicat una dintre sancţiunile disciplinare.

Citeşte şi: Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi

„Până la acest moment, nu există documente oficiale care să ateste întrunirea vreuneia din situaţiile de mai sus. Există, în schimb, o presiune politică şi mediatică exercitată de părţi direct interesate în slăbirea justiţiei din România. Au existat şedinţe de partid şi declaraţii politice ale şefilor coaliţiei PSD-ALDE care au dat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, comanda politică de a cere revocarea procurorului şef al DNA”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Platformei România 100 consideră, de asemenea, drept „halucinant” faptul că printre lucrurile pe care ministrul Justiţiei i le-a reproşat procurorului şef al DNA se află „interviuri şi articole de presă care ‘au deformat imaginea României’ „.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.