Pleci în concediu? Lucruri pe care e bine să le ştii despre anvelope, ca să ai o vacanţă frumoasă

Pneurile sunt o parte importantă a oricărei mașini. De performanțele acestora depinde de multe ori felul în care se comportă automobilul pe șosea. Tocmai de aceea, conducătorii auto trebuie să aibă grijă de anvelopele lor. Mai ales înainte de a pleca în concediu, pentru a se asigura că nu apar evenimente neplăcute şi costisitoare, care să dea totul peste cap.

22 iun. 2015, 09:27
Pleci în concediu? Lucruri pe care e bine să le ştii despre anvelope, ca să ai o vacanţă frumoasă

1. Verificați presiunea lunar. Presiunea din anvelope trebuie făcută cel puțin o dată pe lună, scrie auto-bild.ro. Presiunea corecta nu este specificata pe anvelopa, ci pe tocul portierei, langa rezervorul de combustibil sau in manualul masinii.

Citeşte şi Ce înseamnă marcajele de pe anvelope? Puţini şoferi ştiu asta

Dacă anvelopa este mai umflată decat trebuie, exista riscul exploziei pneului. Dacă presiunea este prea mica, creste consumul de combustibil și tinuta de drum este afectată.

2. Nu verificați presiunea anvelopei „la ochi”

Mulți șoferi sunt de părere că pot verifica presiunea aerului doar uitandu-se la anvelopa. Aceasta este una dintre marile greșeli pe care le fac conducătorii auto. Pentru a determina presiunea din anvelopa, este nevoie de un manometru exact

3. Verificați periodic uzura anvelopei

Anvelopele, cunoscute în termeni populari sub denumirea de cauciucuri, se tocesc în timp. Tocmai de aceea acestea trebuie verificat. Cum? Nimic mai simplu: pe santurile centrale, cele de evacuare a apei, exista din loc in loc niste mici proeminente transversale, turnate. Cand banda de rulare a pneului ajunge la acelasi nivel cu aceste proeminențe, atunci pneul trebuie înlocuit.