Pleci la mare de 1 MAI? Vezi cum să-ţi protejezi pielea de arsurile solare şi ce trebuie să faci pentru păr

Odată cu venirea verii şi începerea sezonului de plajă, informaţiile despre protecţia solară încep să abunde internetul. Paradoxal, multe persoane continuă să ignore sfaturile specialiştilor, chiar dacă numărul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% şi cu 200% din 1975 până acum. Produsele de protecţie solară îngrijesc cu delicateţe pielea expusă razelor soarelui, stimulând bronzul frumos şi sănătos, evidentând frumuseţea şi strălucirea pielii.

28 apr. 2017, 05:38
Pleci la mare de 1 MAI? Vezi cum să-ţi protejezi pielea de arsurile solare şi ce trebuie să faci pentru păr

Suntem la început de sezon, soarele ne însoţeşte din zori până seara târziu şi începe să fie arzător. Conform specialiştilor, nu numai vara trebuie să te gândeşti să-ţi protejezi pielea de efectele nocive ale razelor soarelui. Vezi care sunt cele mai importante 7 recomandari care trebuie luate in considerare despre protectia solara.

Nu aplici suficienta protectie solara. Produsele de protectie solara pe baza de minerale, cum ar fi oxidul de zinc si dioxidul de titan sunt, de obicei mai groase in aparenta, asa ca de multe ori oamenii cred ca aplica suficienta solutie, insa lucrurile nu stau chiar asa. Fundatiile de Cancer de Piele recomanda sa aplicam solutie o data la doua ore, fiind indicat sa consumam jumatate de recipient in decursul unei zile de plaja.

Alege produse pe baza de ingrediente naturale. „Opteaza pentru un spray cu protectie solara pe baza de ingrediente naturale. Incearca protectie solara – lapte spray cu protectie, antioxidant, cu extract de lemn dulce si petale de floarea soarelui spf 50 (150 ml).Contine ingrediente naturale, active, de inalta performanta: extractul de lemn dulce are o actiune antioxidanta, de calmare si de protectie impotriva razelor UV”, explica Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.

Pentru ten folositi factor de protectie ridicat. In special vara, in ritualul de zi cu zi, trebuie sa strecurati un produs cu factor de protectie ridicat. In general folosim creme cu protectie solara doar cind mergem la plaja, insa soarele este la fel de puternic si in oras. Pentru fata folositi protectie solara – crema de fata, antioxidanta, de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan – protectie foarte inalta spf 50. Este mult mai usor de aplicat, se absoarbe rapid in piele si protejeaza tenul pe lunga durata.

Nu folositi solutii cu factor de protectie solara expirate. Cremele de protectie de obicei dureaza aproximativ doi ani nedeschise, insa odata ce ati desigilat capacul, va fi necesar sa o consumati in decursul a cateva luni. De asemenea, conteaza foarte mult si felul in care sunt depozitate. Tinute sub soare si in caldura, isi pierd din proprietati mult mai rapid.

Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protectie solara mult mai scazut. Protectia din aceste creme nu dureaza toata ziua si nu se recomanda sa se utilizeze ca si creme pentru plaja. Daca insistati sa folositi un lapte hidratant cu SPF, atunci puteti incercaprotectie solara – lapte hidratant, cu extract de citrice si aloe vera – protectie medie SPF 30, rezistent la apa.Hidrateaza pielea, o protejeaza impotriva radiatiilor UV, fiind in acelasi timp rezistenta la apa.

Nu trebuie sa neglijam parul. Soarele poate dauna la fel de mult si parului, care devine uscat si se degradeaza. De aceea, obisnuieste-te ca in fiecare vara sa investesti in produse de ingrijire a parului cu SPF cat mai ridicat. Iata cateva optiuni: protectie solara – crema balsam pentru luminozitate, cu ulei din nuca de cocos si extract de lime, protectie solara – sampon matasos si de protectie, cu proteine de grau si filtru uv sau protectie solara – ser pentru definirea parului, cu lapte de cocos si extract de lime.

„Iesind afara, in soare, fara a folosi protectie UV, riscati sa estompati culoarea parului din cauza oxidarii, a lipsei de umiditate si a stresului general”, explica specialistii The.FAM.

„Pe termen scurt vei observa ca parul incepe sa se usuce si sa devina deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de imbatranirea prematura a parului, care se traduce prin reducerea volumului. Acea coada mare, groasa cu care esti obisnuita, pe masura ce inaintezi in varsta, va deveni tot mai subtire, iar soarele nu face altceva decat sa accelereze acest proces. Vara aduce, de asemenea, vant, clor si apa sarata care produc radicali liberi ce ataca fibrele de par, slabindu-i integritatea si punandu-l in pericol, creand un aspect general intepator si fragil”, adauga specialistii centrului The.FAM.