Parlamentul va cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Plenul reunit al celor două Camere se va reuni miercuri

Parlamentul ar urma să se întrunească, miercuri, pentru a adopta o Declaraţie comună prin care se va cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului în care este implicat Mircea Băsescu. Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, reunite în şedinţă comună luni seara, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, au decis ca şedinţa să se desfăşoară miercuri de la ora 10.00.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 10:13
Parlamentul va cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Plenul reunit al celor două Camere se va reuni miercuri

„Propunerea mea a fost aprobată. Până mâine seară, la ora 18.00, grupurile parlamentare vor putea să depună amendamente sau completări la proiectul de rezoluţie. Miercuri la ora 09.00, Birourile vor analiza propunerile pentru a le integra, eventual, iar de la 10.00 va începe şedinţa comună a Parlamentului„, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a precizat că scandalul legat de fratele preşedintelui Băsescu va fi analizat şi în comisiile de control al SRI şi al SIE. „S-a aprobat propunerea adresată comisiilor SIE şi SRI pentru a cere toate datele relevante în cazul grav de corupţie al preşedintelui României„, a precizat preşedintele Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că propune ca Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să se reunească la ora 18,00, pentru a stabili o şedinţă de plen comun pentru miercuri dimineaţă, în care să fie discutată şi adoptată o declaraţie a Parlamentului prin care să se ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

Anterior, Tăriceanu anunţase o propunere prin care Senatul să adopte o Declaraţie privind demisia de onoare a şefului statului.

În plus, Tăriceanu preciza că va discuta şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, astfel încât şi Camera Inferioară să iniţieze un demers similar, iar, în final, cele două Camere să iasă cu o Declaraţie comună prin care se va cere demisia de onoare a preşedintelui.

Senatul cere DEMISIA DE ONOARE a preşedintelui Traian Băsescu

La scurt timp, Tăriceanu a anunţat că a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, astfel că Declaraţia pe care el a propus-o Senatului va fi adoptată ca o declaraţie comună a celor două Camere.

„Astăzi, se vor convoca Birourile Permanente reunite şi şedinţa reunită a Parlamentului, miercuri dimineaţă”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu cere ANCHETĂ CSM pentru a stabili dacă Băsescu a intervenit în Justiţie pentru a-și proteja fratele