Ploaia a stins incendiul din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei

În Parcul Național Domogled - Valea Cernei nu au mai fost observate focare ale incendiului izbucnit duminică după-amiaza, în urma recunoașterii efectuate luni dimineața de către reprezentanții ISU Caraș-Severin, focul fiind stins de precipitațiile căzute.

23 oct. 2017, 09:06
Ploaia a stins incendiul din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei

”În urma recunoașterii efectuate în această dimineață nu au mai fost observate focare în zona de competență a ISU Semenic, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei. Forțele noastre au fost concentrate, încă de la ora 8,00, la Băile Herculane, alături de lucrători ai Ocolului Silvic, pentru a stabili modul ulterior de acțiune, însă în urma ploii nu s-au mai observat focare”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Elena Tarla.

Duminică după-amiaza, mai mulți pompieri din cadrul ISU Caraș-Severin au intervenit, alături de mai mulți reprezentanți ai Ocolului Silvic Băile Herculane, pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Național Domogled — zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparținând Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenția cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari și reprezentanții Ocolului Silvic au parcurs mai mulți kilometri pe jos până la locul incendiului și au acționat cu mijloace de primă intervenție.

Incendiu în Parcul Naţional din judeţul Caraş-Severin. 15 hectare de litieră au fost afectate

La solicitarea ISU Semenic, a venit în sprijin și un elicopter SMURD de la Arad, cu ajutorul căruia a fost executată o misiune de recunoaștere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeței afectate de incendiu, de aproximativ 15 ha.