Ploi torenţiale în apropiere de Atena: Un oraş a fost inundat în cursul nopţii. 14 persoane şi-au pierdut viaţa

Oraşul Nea Peramos, aflat la aproximativ 27 de kilometri vest de Atena, a fost inundat în urma ploilor torenţiale din cursul nopţii de marţi spre miercuri, intemperiile afectând inclusiv drumurile din zonă.

15 nov. 2017, 10:30
Ploi torenţiale în apropiere de Atena: Un oraş a fost inundat în cursul nopţii. 14 persoane şi-au pierdut viaţa

UPDATE: Un torent de noroi – „ca un tsunami” – a devastat miercuri două localităţi de la periferia Atenei, în urma unor ploitorenţiale, omorând cel puţin 14 persoane, relatează AFP.

În urma unor căutări ale unor echipe de intervenţie, bilanţul a continuat să crească de miercuri dimineaţa.

Pompierii înregistrau miercuri seara 14 morţi – bărbaţi şi femei -, majoritatea persoane în vârstă, au precizat ei.

Unele persoane au fost blocate în locuinţe, ca doi octogenari care stăteau la subsol, altele au fost luate de apă pe când se aflau afară sau în vehicule.

Corpurile a doi bărbaţi au fost târâte până la mare, de unde au fost recuperate de poliţia portuară.

„A venit ca un tsunami”, a declarat pentru AFP comerciantul Evangelos Kolovetzos, al cărui magazin a fost în întregima devastat, geamurile au fost sparte iar uşile forţate.

O persoană a decedat în oraşul Nea Peramos, aflat la aproximativ 27 de kilometri vest de Atena,într-un oraş aflat în apropiere de capitala Greciei, Atena, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din cursul nopţii de marţi spre miercuri, intemperiile afectând inclusiv drumurile din zonă.

În oraşul Mandra, aflat în apropiere de Nea Peramos, o femeie a fost descoperită decedată în locuinţa ei, iar douăsprezece persoane au fost salvate dintr-un autobuz blocat pe un pod, potrivit Mediafax.

„Întreg oraşul Nea Peramos a fost practic inundat”, a declarat primarul Grigoris Stamoulis pentru postul Antenna TV. „Nu cred că am văzut vreodată o astfel de inundaţie”, a completat oficialul.

Stamoulis a mai adăugat că autorităţile au trecut la evacuarea persoanelor care au fost afectate de inundaţii, unele fiind nevoite să se refugieze pe acoperişuri. Primarul a mai precizat că până în acest moment nu există informaţii că ar fi persoane în pericol, potrivit Mediafax.

Grecia a decretat marţi stare de urgenţă în insula Symi, în sud-estul Mării Egee, după ce o furtună a avariat locuinţe, reţeaua de electricitate şi a distrus mai multe vehicule.