Ploile au afectat jumătate din ţară. Zeci de case au fost inundate VIDEO

Furtunile de vară au afectat marţi mai multe judeţe. În unele localităţi, ploile au fost atât de abundente încât torenţii creaţi au dus la inundarea mai multor case, transmite România TV.

22 iul. 2014, 20:21
Ploile au afectat jumătate din ţară. Zeci de case au fost inundate VIDEO

O viitură a măturat comuna Baia de Criş din judeţul Hunedoara. Apa a năvălit în curţile oamenilor şi a distrus totul în cale. Oamenii s-au trezit înconjuraţi de ape. „În afară de casă, tot este inundat: grădină, curte, bucătărie, absolut tot”, a spus un localnic.

În jur de 90 de gospodării din comună au fost inundate. „A venit apa foarte mare din pădure, cu butuci, pietre, fel de fel. O rupt drum, o rupt tot, tot, tot”, a relatat un alt sătean.

Imagini de coşmar şi în comuna Ulma din judeţul Suceava. Mii de copaci au fost pur şi simplu rupţi de vântul puternic şi doborâţi la pământ. Oamenii spun că furtuna a fost atât de puternică încât a părut o tornadă.

O rupere de nori a făcut prăpăd şi în Caransebeş. Zeci de străzi au fost inundate.

Ploile au lăsat o familie din Reşiţa pe drumuri. Din cauza apei, un zid al casei s-a prăbuşit în toiul nopţii.

Şi în judeţul Harghita o ploaie torenţială a făcut prăpăd. Apa depăşeşte jumătate de metru în peste 30 de gospodării din Voşlobeni şi Izvorul Mureşului. Patru grajduri au luat foc de la trăsnete.