Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţul Constanţa VIDEO UPDATE

Zeci case şi străzi din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa, între care municipiul reşedinţă de judeţ, Cernavodă şi Medgidia, au fost inundate în urma ploilor din ultimele ore, iar pentru evacuarea apei au intervenit atât pompierii de la ISU Dobrogea, cât şi reprezentanţi ai Regiei Autonome de Apă. Şi staţiunea Mamaia a fost afectată.

28 iul. 2017, 08:18
Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţul Constanţa VIDEO UPDATE

UPDATE: Aproximativ 40 de persoane din Cernavodă au fost evacuate, vineri, după ce locuinţele acestora au fost inundate, din cauza ploilor din ultimele ore, acestea urmând să fie cazate temporar la un internat şcolar.

UPDATE: Pompierii au intervenit, vineri, la o grădiniţă din municipiul Constanţa, care fusese inundată, ajutându-i pe cei peste 20 de copii să ajungă la etajul superior al imobilului, în condiţiile în care apa a intrat în clădire după ce strada a fost inundată, în urma ploii torenţiale de vineri dimineaţă.

De asemenea, circulaţia rutieră în municipiul Constanţa se desfăşoară cu dificultate după ce mai multe străzi şi bulevarde au fost inundate. 

UPDATE: Peste 30 de pompieri cu motopompe acţionează în oraşul Cernavodă, unde 12 gospodării şi mai multe străzi au fost inundate, în urma ploilor din ultimele ore.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Apă Judeţeană (RAJA) Constanţa, până vineri, la ora 8.30, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 39 de sesizări pentru municipiul Constanta, Medgidia, Eforie Nord, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Ovidiu şi Agigea.

Cele mai multe sesizări – 15 – au fost din municipiul Constanţa, iar nouă reclamaţii au fost primite din Medgidia. În Eforie Nord s-au înregistrat opt sesizări, iar în Cernavodă patru reclamaţii.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, pomperii intervin la ora transmiterii acestei ştiri pentru evacuarea apei pe unele străzi din centrul oraşului Cernavodă, unde apa aproape a acoperit câteva maşini parcate.

Reprezentanţii RAJA Constanţa au precizat că echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitari, iar în prezent toate sunt în curs de rezolvare.