Ploile torenţiale au provocat moartea a 11 persoane în Iordania

Unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa vineri în intemperiile din Iordania, după două săptămâni de ploi torenţiale soldate în total cu 21 de morţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de Apărarea Civilă şi citat de AFP.

10 nov. 2018, 08:01
Ploile torenţiale au provocat moartea a 11 persoane în Iordania

„Bilanţul intemperiilor a urcat la 11 victime, printre care un membru al echipei de intervenţie”, a declarat Iyad Amrou, purtătorul de cuvânt al Apărării civile la televiziunea publică, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi Vreme de toamnă autentică în următoarele două săptămâni. ANM a anunţat prognoza pentru intervalul 5 – 18 noiembrie

Victimele sunt cinci persoane care au pierit la Madaba, la sud-vest de Amman, trei la Dabaa, în sudul capitalei şi o tânără la Maan, în sudul ţării. Într-un prim bilanţ în ajun, purtătoarea de cuvânt a guvernului, Joumana Ghneimat, anunţase 7 morţi.

Ploile diluviene din regiunea Dabaa au determinat închiderea autostrăzii deşertului (care duce spre sudul ţării).

Autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din situl arheologic Petra (sud) şi au făcut apel locuitorilor aflaţi în apropierea unor cursuri de apă, poduri sau tuneluri să-şi abandoneze preventiv casele în faţa prognozelor care anunţă alte ploi.

Echipele de salvare sunt în căutarea a două fete date dispărute la Madaba, a anunţat sâmbătă Apărarea civilă.

Elicoptere şi vehicule blindate au fost puse la dispoziţie pentru a-i ajuta pe locuitorii izolaţi de ape şi pentru căutarea persoanelor dispărute.

Ministerul Educaţiei a dispus închiderea şcolilor în întregul regat sâmbătă.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, apa a crescut de la trei la patru metri în unele zone din regiunea Petra şi în deşertul Wadi Moussa.