PMB anunţă consultaţii oftalmologice gratuite pentru copii în perioada 10 iulie-30 august

Consultații oftalmologice gratuite pentru copii vor fi acordate, în perioada 10 iulie-30 august, în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Copii "Dr Victor Gomoiu", în baza unei programări telefonice, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

04 iul. 2017, 14:52
PMB anunţă consultaţii oftalmologice gratuite pentru copii în perioada 10 iulie-30 august

Programul de consultații oftalmologice gratuite pentru copii este organizat de PMB, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), împreună cu ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Dr Victor Gomoiu”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că prin această inițiativă Municipalitatea dorește să promoveze starea de sănătate a copiilor și să vină în sprijinul părinților care doresc să îi aducă pe cei mici la un consult oftalmologic de specialitate, relevă comunicatul.

„Această campanie are drept misiune depistarea precoce a tulburărilor de vedere și corectarea lor promptă. Ca autoritate locală, este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a facilita accesul atât al copiilor, cât și al părinților lor la sănătate, educație, sport și cultură. Consultațiile se vor desfășura în noul Ambulatoriu pe care l-am inaugurat recent și unde micii pacienți vor fi consultați într-o unitate medicală realizată la standarde europene. Am desfășurat și vom mai desfășura programe similare, prin care toată lumea să poată beneficia de experiență specialiștilor noștri, în majoritatea domeniilor de interes”, a declarat Firea.

În cabinetul de oftalmologie al Ambulatoriului Gomoiu se pot realiza: măsurarea dioptriilor prin autorefractometrie, testarea acuității vizuale cu și fără corecție pe grupe de vârstă, teste de stereoscopie, examen biomicroscopic al polului anterior și posterior și examen fund de ochi prin oftalmoscopie indirectă.

Consultațiile vor fi acordate în perioada 10 iulie — 30 august, în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din str. Prieteniei 2A, în baza unei programări telefonice. Orarul este luni între orele 16,00 și 18,00, iar miercuri în intervalul orar 9,00 — 11,00.

Programările se fac la telefoanele: 031.438.09.38, 031.438.09.39, 031.438.09.77 și 0755.884.185. Informații suplimentare pot fi obținute pe www.spitalgomoiu.ro, www.assmb.ro.

Citeşte şi Peste 500 de cazuri de cancer oral sunt descoperite anual de medici, 60 la sută fiind neoperabile