PMB: Au fost ocupate toate locurile în tabăra pentru seniori în Grecia. Nu se mai fac înscrieri UPDATE

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că au fost ocupate toate locurile în tabăra pentru seniori în Grecia şi că nu se mai fac înscrieri. S-au înscris 1.400 de seniori, cu 400 peste limita de 1.000 de locuri disponibile, iar până în prezent au fost validate 750 de dosare

RomaniaTV.net
06 aug. 2018, 17:34
PMB: Au fost ocupate toate locurile în tabăra pentru seniori în Grecia. Nu se mai fac înscrieri UPDATE

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că au fost ocupate toate locurile în tabăra pentru seniori în Grecia şi că nu se mai fac înscrieri.

„Au fost ocupate toate locurile în Tabăra tematică ‘La pas prin tărâmul legendar al Greciei’. Lista este completă, nu se mai fac înscrieri în cadrul acestui proiect”, relevă un comunicat al PMB.

Conform sursei citate, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti informează că în cadrul proiectului taberei tematice cultural educative „La pas prin tărâmul legendar al Greciei” s-au înscris 1.400 de seniori, cu 400 peste limita de 1.000 de locuri disponibile, iar până în prezent au fost validate 750 de dosare.

„În cursul zilei de mâine, 7 august, începând cu ora 09.00, în ordinea înscrierilor, îşi vor depune dosarele persoanele înscrise de la numărul 751 până la completarea numărului de locuri disponibile, la Biroul provizoriu de Relaţii cu Publicul al Centrului pentru Seniori, din strada Constantin Mille nr. 10 şi la Biroul de Înscrieri, deschis în această dimineaţă, în foaierul Teatrului Mic din strada Constantin Mille nr. 16. Subliniem faptul că nu se mai fac înscrieri pentru acest proiect, întrucât există deja un număr de 400 de persoane aflate pe lista de aşteptare, iar acestea vor fi contactate telefonic doar în cazul retragerii sau nevalidării vreunui dosar dintre cele 1000 de persoane aflate pe lista de înscrieri, până la ocuparea locurilor”, precizează PMB.

Municipalitatea menţionează că, pentru a veni în sprijinul persoanelor care s-au prezentat pentru înscrieri, au fost preluate şi dosare cărora le-a lipsit adeverinţa medicală sau asigurarea de călătorie pentru perioada în care s-au înscris, acestea având obligaţia de a le depune ulterior, în termen de trei zile lucrătoare de la data depunerii dosarului, la sediul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti din bulevardul Basarabia nr. 37 – 39, intrarea D-113, în intervalul orar 10.00 – 16.00. 

__________

Primăria Capitalei vine cu noi precizări în urma acuzaţiilor din spaţiul public conform cărora peţul plătit pentru tabăra din Grecia pentru 1.000 de pensionari este mai mare cu aproximativ 135.000 de euro decât preţul oferit de aceeaşi firmă pentru aceleaşi condiţii. Primăria afirmă că suma prezentată de presă a fost calculată greşit, TVA-ul fiind mai mic decât s-a presupus, iar preţul per participant a fost „umflat” cu 15 la sută, întrucât calculul nu s-a făcut la cursul euro de astăzi.

„Suma totală a proiectului «La pas prin tărâmul legendar al Greciei», prezentată cititorilor şi calculată greşit în respectivele articole, este mai mare decât cea reală, întrucât TVA-ul pentru aceste servicii este, de fapt, de 9%, şi nu de 19%, aşa cum au presupus autorii acestor materiale. Prin urmare valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 1.560.000 lei, şi nu de 1.707.650 lei. O altă informaţie falsă, care indică intenţia de a induce în eroare cititorii, se referă la cursul euro folosit în calculele autorilor, respectiv 4,5 lei/euro. Pe această cale vă informăm că euro a depăşit pragul de 4,55 lei încă din luna martie 2017. Potrivit BNR, astăzi, 1 euro este cotat la 4,6616 lei. Prin urmare, preţul/participant indicat este, în mod eronat calculat, fiind «umflat» cu 15%, ajungând la 379 euro/participant, şi nu la maxim 334 euro/participant (cu TVA inclus), aşa cum este în realitate”, transmite luni seară Primăria Capitalei, potrivit News.ro.

Instituţia aminteşte că în acest preţ sunt incluse, pe lângă transport şi cazare, şi trei mese pe zi, o excursie la Muntele Olimp cu ghid turistic, o vizită la obiectivele turistice din Meteora cu ghid turistic, două petreceri culturale şi prezenţa unui medic permanent.

Referitor la locurile gratuite, municipalitatea arată că acestea sunt oferite de agenţie şi vor fi ocupate de personalul medical şi de reprezentanţii Centrului pentru Seniori care vor însoţi participanţii în tabere şi care vor coordona grupurile.

Deputatul USR Nicuşor Dan a transmis luni că solicită Curţii de Conturi să verifice modul în care Primăria Capitalei a cheltuit aproape 400.000 de euro pentru trimiterea în tabăra din Grecia a 1.000 de pensionari, spunând că există o diferenţă totală de 135.000 de euro între preţul plătit de municipalitate şi preţul oferit de aceeaşi firmă, pentru aceeaşi perioadă, în aceleaşi condiţii.

„Vacanţa în Grecia oferită celor 1.000 de pensionari de către Primăria Capitalei începe să lase dâre adânci de suspiciune, după ce presa a dezvăluit că preţul plătit de Gabriela Firea pentru fiecare pensionar care va pleca în Grecia este mai mare cu circa 100 de euro faţă de preţul oferit de aceeaşi firmă, pentru aceeaşi perioadă , în condiţii similare. Deoarece la mijloc este vorba de o sumă consistentă, diferenţa totală fiind în jur de 135.000 de euro, solicit public Curţii de Conturi să verifice modul în care Primăria Capitalei a cheltuit, din banii bucureştenilor, peste 375.000 de euro pentru acest proiect controversat”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR subliniază că bucureştenii trebuie să ştie dacă banii publici sunt cheltuiţi responsabil sau dacă „cineva se înfruptă din banii lor, pe seama unor proiect cu iz social, menite să mai cumpere la grămadă voturi pentru viitoarele alegeri”.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Centrului pentru Seniori, valoarea estimată a contractului încheiat cu SC TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL SRL este 1.750.000 de lei fără TVA.