PMB respinge posibilitatea existenţei unor probleme privind furnizarea agentului termic către bucureşteni

Primăria Municipiului București (PMB) respinge posibilitatea existenței unor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni.

20 oct. 2017, 16:08
PMB respinge posibilitatea existenţei unor probleme privind furnizarea agentului termic către bucureşteni

„Primăria Capitalei și RADET resping categoric posibilitatea existenței unor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni. De asemenea, afirmațiile potrivit cărora lipsa investițiilor ar putea duce la închiderea unei părți din RADET sunt complet eronate și menite să dezinformeze populația”, se arată într-un comunicat transmis de Municipalitate, după ce în mass-media au apărut informații referitoare la posibilitatea „închiderii unei treimi din RADET”, în contextul lipsei investițiilor.

„Primăria Municipiului București dezaproba afirmațiile reprezentantei KPMG referitoare la relația RADET—ELCEN, acestea fiind complet false, de natură să inducă o stare de panică în rândul bucureștenilor. Totodată, Municipalitatea îi asigură pe bucureșteni că agentul termic va fi furnizat continuu, fără sincope și la parametri optimi”, relevă comunicatul Primăriei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, RADET a luat toate măsurile și a făcut investițiile necesare pentru continuitatea și siguranța livrării agentului termic către bucureșteni.

„În vederea asigurării agentului termic, Primăria Municipiului București, prin RADET, a demarat, încă de la începutul acestui an, ample lucrări la rețeaua de distribuție a energiei termice, care au presupus înlocuirea conductelor atât pe rețeaua primară, cât și pe cea secundară. De la începutul anului 2017 s-au înlocuit aproximativ 8.000 metri liniari de conducta pe rețeaua primară, respectiv 43.552 de metri liniari de conducta pe circuitul secundar. La acestea se adăugă lucrări efectuate din bugetul alocat investițiilor, respectiv înlocuirea a 534 metri liniari conductă rețea termică primară cu țeavă de oțel și 952 metri liniari conductă rețea termică secundară cu țeavă de oțel preizolată”, se menționează în comunicat.

De asemenea, până la sfârșitul acestei luni, RADET va finaliza lucrările cuprinse în programul de revizii și reparații pentru anul 2017, iar în perioada următoare, RADET va pune la dispoziția bucureștenilor un dispecerat la care vor putea fi sesizate continuu eventuale probleme la rețeaua de distribuție RADET.

Totodată, se au în vedere două noi investiții care presupun construirea a două CET-uri în cogenerare în zonele în care în prezent există un deficit de debit și calitate a agentului termic furnizat locuitorilor Municipiului București, iar Compania Municipală Energetică București SA va prelua și va moderniza Centrala Casa Presei Libere, implementând sistemul de cogenerare, se mai arată în comunicat.