PNL a decis când va depune moţiunea de cenzură. Anunţul lui Vasile Blaga

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat că liberalii vor depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta în luna iunie.

21 apr. 2015, 12:49
PNL a decis când va depune moţiunea de cenzură. Anunţul lui Vasile Blaga

Vasile Blaga a explicat, la Adevărul Live, că nu doreşte răsturnarea Guvernului Ponta cu ajutorul acţiunilor DNA, aşa cum a sugerat premierul Victor Ponta, şi a anunţat că liberalii vor urma calea moţiunii de cenzură.

„Moţiunea de cenzură va fi introdusă în iunie. Cred că avem o temă de nerefuzat, care se află pe agenda cetăţeanului. Aceste decizii le vom lua la Colegiul Director Naţional care va avea loc peste două-trei săptămâni. Am transmis tuturor proiectul de guvernare. Şi UNPR, şi UDMR. Nu cred că cineva într-un stat democratic şi-ar dori ca DNA să desfacă sau să facă DNA. Nu-mi doresc ca aşa să ajungem la guvernare. Nu cred că este bine să ne dorim să vină DNA să-i lege şi să facem Guvern”, a spus Blaga.

Liderul PNL crede că Ponta trebuie să părăsească funcţia de premier înainte de alegerile locale din 2016.

„Este necesar ca Victor Ponta să plece de la guvernare. Toate investiţiile sunt blocate. Se laudă cu proiectul de Cod Fiscal. Ne bucurăm că ne-ai citit programul de guvernare, nu avem nimic împotriva relaxării fiscale, dar dumneata nu ai făcut un studiu de impact. Nu am mai stat ca până acum, când coaliţiile au făcut programe de guvernare pe genunchi, şi vă aduc aminte de guvernarea PSD – PDL”, a mai spus Blaga.