PNL a depus solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

PNL a depus solicitarea de revocarea a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, a depus marți la Biroul Permanent al Camerei Deputaților cererea.

RomaniaTV.net
14 nov. 2018, 09:47
PNL a depus solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

„PNL a înregistrat ieri (marţi n.red) la un proiect de hotărăre a Parlamentului pentru revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, din motive de încălcare a Constituţiei. Ne-am bazat acest proiect de hotărâre pe două decizii anterioare ale CCR, care constată că preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat de către plen dacă sunt motive de încălcare a Constituţiei. PNL le-a identificat, le-a pus într-un proiect de hotărâre şi sperăm ca acest proiect va fi votat înn Camera Deputaţilor. (…) Aşadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotărârea Parlamentului depusă de PNL şi semnată de către toţi parlamentarii Opoziţiei”, a anunţat Raluca Turcan, liderul deputaţilor liberali, la Parlament. 

Turcan a explicat că „dacă această propunere va fi respinsă în Biroul Permanent, pe procedură, PNL (…) va depune acest proiect de hotărâre la fiecare şedinţă de Birou Permanent şi la fiecare şedinţă de plen”. „În baza Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate să conducă şedinţa în care se supune la vot proiectul de revocare”, a completat Turcan. 

De asemenea, Raluca Turcan a anunţat că liderii Partidului Naţional Liberal sunt într-un dialog constant cu partidele de Opoziţie şi, până la sfârşitul anului, va fi iniţiată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.