PNL acordă primăriilor 40% din redevenţe înainte de alegeri

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va prezenta spre aprobare în Guvern normele metodologice care să permită ca redevenţele pentru exploatările de suprafaţă să devină sursă de venit la bugetul local în proporţie de 40% pentru consiliile locale şi 40% pentru consiliile judeţene, relatează Stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 12:51
PNL acordă primăriilor 40% din redevenţe înainte de alegeri

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban l-a întrebat pe Cîţu, în şedinţa Guvernului, care este stadiul elaborării normelor metodologice care să permită ca redevenţele pentru exploatările de suprafaţă să devină sursă de venit la bugetul local în proporţie de 40% pentru consiliile locale şi 40% pentru consiliile judeţene.

„Asta este o sursă suplimentară de venit pentru bugetele locale. Sigur că noi ne-am dorit în primă fază ca toate redevenţele să poată să genereze venituri pentru bugetele locale. S-a adoptat în forma asta în Codul administrativ; trebuie să o punem în practică, să asigurăm veniturile suplimentare pentru bugetele locale”, a declarat Ludovic Orban.

„Săptămâna viitoare vor fi în şedinţa de Guvern pentru aprobare”, a promis Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu acceptă Comisie de anchetă în Parlament. Ministrul Finanţelor vrea desecretizarea unor documente ale Guvernului Dăncilă