PNL acuză o CONSPIRAŢIE „Ponta-TAROM”: Parlamentarii liberali, „împiedicaţi să ajungă la Parlament”

PNL reclamă că parlamentari ai  partidului din provincie nu au putut ajunge, luni, la Parlament, pentru şedinţa de plen comun, programată la ora 14.00, în care urma să se dezbată Statutul senatorilor şi deputaţilor, din cauza întârzierii curselor TAROM. Partidul care se vrea la guvernare a emis un comunicat de presă în care emite o adevărată teorie a conspiraţiei, acuzând PSD și Victor Ponta că "s-au folosit de instituțiile statului" pentru a-i împiedica pe parlamentari să ajungă la Bucureşti. 

07 apr. 2015, 11:44
PNL acuză o CONSPIRAŢIE „Ponta-TAROM”: Parlamentarii liberali, „împiedicaţi să ajungă la Parlament”

Mai mulţi parlamentari ai PNL au  susţinut că nu pot ajunge la Parlament pentru plenul comun din cauza  întârzierii curselor TAROM care urmau să plece din Iaşi şi Timişoara. 

„Avionul de la Timisoara trebuia sa plece la 8.45, cica decolam abia la 12.30. Teoretic. La Iasi aud ca e la fel: 4 ore intarziere. Scuza aceeasi: TAROM pretinde ca s-au stricat ambele avioane si trebuie sa trimita altele. Daca nu s-or prabusi si alea prin munti... Acum, la o numaratoare simpla avem cateva zeci de parlamentari din Opozitie blocati in aeroporturi: Banat, Crisana, jumatate din Moldova. Sigur nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD. Si nu va avea nicio legatura cu urletele lui Zgonea ca PNL boicoteaza corectarea Statutului parlamentarilor. Da’, siguuuuuur…”, a scris pe Facebook senatorul PNL, Cristian Bodea. 

Şi la Iaşi, avionul care ar trebui să-i ducă pe parlamentarii din Iaşi la Bucureşti a avut o întârziere de câteva ore. Din cauza unor probleme tehnice, aeronava nu a mai putut decola din Otopeni, scrie presa locală.  Avionul trebuia să decoleze de pe Aeroportul Iaşi la ora 9:30 şi să ajungă în Bucureşti la ora 10:40, iar reprezentanţii TAROM au anunţat că aeronava ar putea decola la ora 12:15

Din păcate, în ciuda eforturilor de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, compania TAROM nu reuşeşte să respecte orarul de zbor şi pasagerii din Iaşi 2021 – Capitală Culturală Europeană. Acelasi Tarom, aceleasi probleme… Avionul trebuia sa decoleze de la Iasi la 9.20 dar suntem anuntati ca nu exista aeronava si ca va sosi peste 4 ore …exact ca acum doua saptamani… zeci de persoane pierd legaturile externe… Iasul ramane cenusareasa celor de la Tarom”, a scris senatoarea Mihaela Popa pe Facebook.

PNL a emis şi un comunicat de presă pe tema avioanelor întârziate, în care PSD şi Victor Ponta sunt „suspectaţi” că au tras sforile pentru ca parlamentarii liberali să nu ajungă la timp, în Bucureşti.

PNL cere premierului Victor Ponta să lăurmească, public, situația curselor TAROM prin care zeci de senatori și deputați au fost impiedicați să ajungă la Parlament unde trebuie să se discute modificarea Statutului parlamentarilor.

PNL suspecteză că PSD și Victor Ponta se folosesc de instituțiile statului pentru a împiedica Opozția să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor și deputaților.

PNL solicită ca astăzi, în cel mai scurt timp, Statutul să fie supus modificării în Plenul Parlamentului, astfel încât senatorii și deputații Opoziției să poată contracara eventualele derapaje ale PSD

Şedinţa Parlamentului pentru dezbaterea Statututlui urma să fie programată de la ora 14,00, însă liberalii au cerut amânarea cu trei ore pentru ca parlamentarii din teritoriu să ajungă în Bucureşti.

iasi