PNL acuză PSD că dă mită electorală localnicilor din Dâmboviţa

PNL îi acuză pe liderii locali ai PSD din comuna dâmboviţeană Corbii Mari că dau mită electorală, oferind localnicilor pachete cu alimente. Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, respinge acuzaţiile şi spune că primarul şi viceprimarul din localitatea respectivă au împărţit doar materiale de propagandă electorală.

05 dec. 2016, 15:53
PNL acuză PSD că dă mită electorală localnicilor din Dâmboviţa

Într-un comunicat transmis, luni, de PNL Dâmboviţa şi semnat de prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Iulian Vladu, liberalii îi acuză pe social-democraţi că dau mită electorală.  

„Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acestui judeţ. Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin pomeni electorale oferite cetăţenilor, fără a fi luată nicio măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Deputatul Iulian Vladu intenţionează să depună plângere penală împotriva celor doi edili, întrucât mita electorală este infracţiune.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, respinge acuzaţiile şi susţine că primarul şi viceprimarul din Corbii Mari au împărţit doar materiale de propagandă electorală. ”Nu a dat nimeni niciun fel de mită. Este doar o încercare de a mai prosti lumea. Erau pe stradă şi au distribuit materiale de propagandă electorală”, a declarant, pentru News.ro, Adrian Ţuţuianu.